Koronavirüs

İstanbul Tabip Odası ile Mimarlar Odası'na göre Sancaktepe’deki alan hastane için uygun değil

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na Koronavirüs için sahra hastane yapılacağını açıklamıştı

08 Nisan 2020 11:05

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahra hastanesi açıklamalarının ardından Sancaktepe’de seçilen arazi tartışma konusu oldu. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Güray Kılıç ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Sancaktepe’deki arazinin sahra hastanesi kurulması için uygun olmadığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da sahra hastanesi için önceden belirlenen alanların seçilmediğine dikkat çekti, İBB'nin devre dışı bırakıldığını vurguladı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Balyalı, şöyle dedi:

"İBB’nin kullanıma sunmak için önerdiği alanlar yerine Sancaktepe’de bu alanın tercih edilmesi hayret verici. Atatürk Havalimanı’nı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da önermişti ama Sancaktepe’de böyle bir alanın seçilmesi hayret verici. Sahra hastanelerinin kurulumu için Rönesans Holding’in seçilmesi de bizleri şaşırtmadı açıkçası.”

"Teknik ve ulaşım altyapısı yok"

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen de alanın uygun olmadığı görüşünde. Köymen, “Atatürk Havalimanı’nın sahra hastaneye dönüştürülmesini önermiştik” dedi ve ekledi:

“Bunun nedeni teknik altyapısının hazır olması, ulaşım altyapısının olması, karayolu ulaşımının kolay olması, kapalı alanının geniş olması ve hızla dönüştürülebilir olmasıydı. Ancak Sancaktepe’deki alanda bu bahsettiğimiz durumların hiçbiri söz konusu değil. Sahra hastanesi için sıfırdan inşa edilecek bir alanın seçilmesi, genel anlamda bir koordinasyon probleminin olduğunu gösteriyor. Sahra hastanesi kurulması için öncelikli olarak hastanelerin yakınlarındaki alanlar tercih edilmeli. Sahra hastaneleri için genelde hastanelerin yakınlarındaki alanlar seçilir. Sancaktepe’deki alanın yakınlarında donanımlı hastane de yok.”

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Güray Kılıç da şu değerlendirmede bulundu:

“Sahra hastanesi için öncelikle hastanelerin çevresi seçilmeli veya donanımlı hastanelere yakın alanlar tercih edilmeli. Sahra hastaneleri için önemli olan bir başka husus ise bu alanlar tercih edilirken ulaşımın kolay olması gerekir. Anadolu Yakası’nda tercih edilen alan için böyle bir ulaşım kolaylığı söz konusu değil.”


 TIKLAYIN - Avrupa Yakası'na yapılan hastane, Atatürk Havalimanı'na değil, yanındaki Milli Emlak'a ait araziye yapılıyor