Kültür-Sanat

İKSV'den Iwona Blazwick açıklaması: Nihai küratör ataması her zaman İKSV tarafından yapılır

"İKSV yönetimi, bilgi birikimi, tecrübesi ve başarılarıyla bilinen Iwona Blazwick’i, 2024 bienalinin küratörü olmaya davet etme kararı almıştır"

12 Ağustos 2023 16:14

İstanbul Bienali Danışma Kurulu'nun küratörlüğe önerdiği Defne Ayas'ı reddederek Iwona Blazwick'i seçtiği iddialarını, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Artreview’a yaptığı açıklamada, dün The Artnewpaper gazetesinde çıkan iddiaları doğruladı. İngiliz küratör Blazwick'i seçenin İstanbul Bienali Danışma Kurulu değil, İKSV’nin kendisi olduğunu açıkladı.

İKSV, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İstanbul Bienali küratörü, bienali düzenleyen İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) yönetimi tarafından belirlenir. İstanbul Bienali Danışma Kurulu, bienale olan diğer katkılarının yanında küratör seçiminde değerlendirilecek adaylar için önerilerde bulunur. Tüm kurul üyeleri tarafından da bilindiği gibi bu bir seçici kurul değildir ve nihai atama her zaman İKSV tarafından yapılır. Danışma Kurulu’nun 18. İstanbul Bienali için önerdiği çok değerli adaylar da küratör seçimi sırasında titizlikle değerlendirilmiştir. İKSV yönetimi, yaptığı değerlendirmeler sonucunda uluslararası sanat dünyasında bilgi birikimi, tecrübesi ve başarılarıyla bilinen bir sanat insanı olan Iwona Blazwick’i, 2024 bienalinin küratörü olmaya davet etme kararı almıştır."

Defne AyasDefne Ayas

TIKLAYIN | İKSV, İstanbul Bienali Danışma Kurulu'nun küratörlüğe önerdiği Defne Ayas'ı reddederek Iwona Blazwick'i seçti