Politika

İddia: 28 Mayıs seçimlerinde Erdoğan'a oy verdiğini söyleyen eski İyi Partili Adnan Beker, CHP'ye katılacak

02 Mart 2025 18:33

Güncelleme: 02 Mart 2025 18:45

İYİ Parti'den istifa eden Ankara vekili Adnan Beker'in CHP'ye katılacağı iddia edildi. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Kasım 2024'te İYİ Parti'den istifa eden bağımsız Ankara Milletvekili Adnan Beker'in salı günü CHP'ye geçeceği iddia edildi. Beker daha önce 28 Mayıs'taki seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiğini açıklamış ve 6'lı masayı "O masa Pursaklar'ı bile yönetemezdi" sözleriyle eleştirmişti.

Beker, 2023'teki seçimlerde İYİ Parti'den Ankara 2'nci Bölge milletvekili seçilmişti. 16 Kasım 2024'te sosyal medya hesabından açıklama yapan Beker, partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Adnan Beker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Attığım her adımda, çıktığım her yolda daima ‘önce ülkemin, önce milletimin menfaati’ dedim. En büyük hayallerim hep ülkem için oldu...İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralı hemşehrilerim ve Yüce Türk Milleti’ne daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden, bugün itibariyle İYİ Parti’den istifa ediyorum."


DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları:
Öcalan, Kandil'in çağrısına uyacağı konusunda çok net


Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - ABD'de Yeşil Kart bekleyen Türk aile, Trump'ın sert göçmen politikasının mağduru oldu; gözaltına alındılar, iş yerleri mühürlendi!

TIKLAYIN - Spor yazarları, Beşiktaş'ın Kayserispor galibiyetini yorumladı: "Solksjaer’de, sinemadaki büyülü kahramanların sırları var sanki"

TIKLAYIN - Tolga Şardan | Otel sahibinin damadı Aras: Silah ruhsatı başvurusu yapabilmek için genel müdür sıfatıyla görevlendirildim

TIKLAYIN -Düğünde ateş edene 10, trafikte yol kesene 3 yıl hapis, trafikte makasa 50 bin, drifte 80 bin ceza geliyor

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Kaldığım perili Oscar otelinin 4’üncü, 9’uncu ve 12’ncı̇ katından hayalet hikâyelerı̇

TIKLAYIN -"Uyuşturucu" suçlamasıyla gözaltına alınan Dilan ve Engin Polat adliyede: Sağlık kontrolüne böyle götürüldüler