Gündem

Hürriyet yazarı: Mehmet Ali Erbil’in cinsiyetçi esprileri raf ömrünü doldurdu, Çarkıfelek zamanlarında değiliz

"Erbil, hâlâ hiçbir şeyin farkında olmadığını göstermiş"

14 Mayıs 2022 08:20

Hürriyet yazarı Onur Baştürk, bir ödül töreninde Mehmet Ali Erbil'in sunucu Melike Öcalan’a söylediği “Güzelleşmişsin kız. Elimi değdirdiklerim meşhur oluyor ama sana değdiremedim” sözlerine ilişkin olarak, "Erbil’in cinsiyetçi esprileri artık raf ömrünü doldurdu. Çarkıfelek zamanlarında değiliz" dedi. 

Baştürk, şunları kaydetti:

"Mehmet Ali Erbil, Melike Öcalan’la ilgili sözleri üzerine “Benim her zamanki halim. Espri amaçlı yapılan bir şeydi, yanlış anlaşıldı” diyerek hâlâ hiçbir şeyin farkında olmadığını göstermiş.

Keza o gece salonda Mehmet Ali Erbil’in laflarına gülenler de aynı şekilde. Onlar da farkında değil. Oysa “Çarkıfelek” zamanlarında değiliz. Evet, eskiden bu tür laflara alkış tutuluyor, reyting rekorları kırılıyor, çark öyle dönüyordu.

Şu da var: Belki o dönem Erbil’in cinsiyetçi esprilerine maruz kalan kadınlar (ve dahi erkekler) bu durumdan hiç hoşnut değildi, kendilerini her defasında kötü hissediyordu. Seslerini çıkarsalar bile onları duyacak, anlayacak hassasiyette bir çoğunluğu etraflarında göremiyorlardı. Şimdi öyle değil. Artık her şey hassasiyetlerle ilerliyor. Erbil’in anlamadığı ya da anlamakta direttiği şey maalesef bu." 

TIKLAYIN * Melike Öcalan’dan Mehmet Ali Erbil açıklaması: Yan yana gelmek istemem

TIKLAYIN * Mehmet Ali Erbil'den Melike Öcalan açıklaması: Espri amaçlıydı, yanlış anlaşıldı