Medya

“Hürriyet, İmamoğlu’nun Trabzon, Ordu, Giresun mitinglerini görmezden geldi” iddiası doğru mu?

06 Haziran 2019 16:22

T24

Sosyal medyada, Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun dün Trabzon, Giresun ve Ordu mitinglerinin Hürriyet gazetesi tarafından haberleştirilmediği iddia edildi.

Gazeteci Çiğdem Toker de iddiayı Twitter hesabında gündeme getirdi ve “Hürriyet'e göre dün İmamoğlu’nun haber değeri taşıyan bir etkinliği olmamış. Sadece 1. sayfadan "görmemek" tercihi de değil. Trabzon, Giresun, Ordu mitingleri gazetenin iç sayfalarında da yok” dedi.

Hürriyet gazetesinin Basın İlam Kurumu için yüklenen sayfalarına bakıldığında, sosyal medyada gündeme getirilen, İmamoğlu mitinglerinin ilk sayfada yer almadığı iddiası doğru. Gazete, ilk sayfasında ABD Temsilcisi Razı Canikligil’in ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile yaptığı söyleşiyi kullanmış, sayfanın alt tarafında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mezarlık ziyaretlerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da partililerle bayramlaşmasına ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta sürdürdüğü Pençe Harekâtı’na dair açıklamalarına yer verilmiş.

Gazete, ilk sayfasında ne İmamoğlu ne de Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Binali Yıldırım’a dair haberlere yer verirken; bu iki ismin bayram programına dair haberleri, Demirören Haber Ajansı’ndan alarak 14. sayfada kullanmış. İki İstanbul adayı için de neredeyse aynı büyüklükte bir alan ayrılmış.

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal kararı ile mazbatası elinden alınan İmamoğlu, bayramın ikinci gününü memleketi Karadeniz’de geçirmişti. Trabzon, Giresun ve Ordu’da vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu’nun düzenlediği mitinglerin, partisi CHP’nin yıllardır Karadeniz’de düzenlediği en kalabalık etkinlikler olduğu yorumu yapılmıştı.

TIKLAYIN - İmamoğlu’nun Trabzon mitingi yerel basında: İstihbaratçı edasıyla alanda gezen AK Partili yöneticiler bütün programları mercek altına aldı

TIKLAYIN - İmamoğlu'nun 'Karadeniz çıkarması' sosyal medyanın gündeminde: "Bu enerji İstanbul'a da yansıyacak"

İmamoğlu’nun Karadeniz’de gerçekleştirdiği mitingler, İyi Parti’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Çağ ve Sözcü gazetelerince ilk sayfada geniş bir şekilde görülürken; Cumhuriyet, BirGün, Evrensel karar gibi gazetelerce de haberleştirildi. Hükümete yakınlığıyla bilinen medyaya ait basılı gazetelerin neredeyse hiçbiri ise İmamoğlu’nun Karadeniz programına ilk sayfalarında yer vermedi.