Gündem

Hayvan Hakları Kanun teklifi | 4 köpek türü ‘tehlikeli’ olarak nitelendirildi; üretene, hediye edene, satana 11 bin lira para cezası

03 Temmuz 2021 08:10

TBMM'ye sunulan Hayvan Hakları Kanun Teklifine göre, Pitbull, Japanese Tosa, Fila Braselio ve Dogo Argentino cinsi köpekleri ve  türlerini veya bunların melezlerini üreten sahiplenen, barındıran, besleyen, reklamlarını yapan, ülkeye sokanlara hayvan başına 11 bin lira para cezası verilecek, bu hayvanlara el konularak, belediyeler tarafından bakımevlerine götürülecek.

Bu hayvanları teklif yürürlüğe girinceye kadar sahiplenmiş olanlar ise 6 ay içinde hayvanlarını kısırlaştırıp dijital veri tabanına kayıt ettirecekler. Kısırlaştırılıp kayıt altına alınan bu hayvanlar belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız olarak dolaştırılamayacak, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile çocuk oyun alanları ve parklarına sokulmayacak. Aksi davranışta bulunanlara 11 bin TL ceza verilecek.

Suçun tekrarı halinde de hayvanlara el konulacak. Bu dört tür köpeği sokağa terk eden hayvan sahiplerine de 34 bin TL para cezası verilecek.

TIKLAYIN - AKP Grup Başkanvekili Ünal, hayvan hakları yasa teklifinin detaylarını paylaştı: Meclis kapanmadan kanunlaştırmayı amaçlıyoruz

TIKLAYIN - Hayvanları Koruma Kanunu teklifi Meclis'te: AKP'nin sunduğu yasa teklifinde hangi düzenlemeler var?