Gündem

Hakem Halil Umut Meler'i yumruklayan Faruk Koca'nın 4 farklı suçtan cezalandırılması istendi!

15 Aralık 2023 16:50

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanık, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

AA'nın aktardığı habere göre Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda 4 sanığın, "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama", "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs", "tehdit", "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçlarından cezalandırılması talebiyle düzenlenen iddianame, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkemenin, davanın ilk duruşma tarihini ilerleyen günlerde belirleyeceği öğrenildi.

TIKLAYIN - Hakem Halil Umut Meler'i yumuklayan Faruk Koca ve 3 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı

TIKLAYIN - Adalet Bakanı Tunç: Hakem Halil Umut Meler'in yumruklanması: Hemen adli soruşturma başlattık, sürecin takipçisi olacağız

TIKLAYIN - Halil Umut Meler'e saldırının raporu: Olaylar koridorda da devam etti, Faruk Koca "buradan çıkamayacaklar" dedi

Ne olmuştu? 

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. Karşılaşmanın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, saha ortasına kadar gelerek hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Başkan Koca, Rizespor maçının ardından sahaya girerek karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı. Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı. Saldırının ardından Halil Umut Meler'in sol gözü morardı. Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

MKE Ankaragücü Kulübü, Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçın ardından yaşanan olaylar nedeniyle spor camiasından özür diledi. Kulüpten yapılan açıklamada, "MKE Ankaragücü Kulübü olarak bu akşam yaşanan hadisenin üzüntüsü içerisindeyiz. Eryaman Stadı'nda karşılaştığımız Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası yaşanan üzücü olaydan dolayı Türk futbol kamuoyundan ve tüm spor camiasından özür dileriz" denildi.

Olayın ardından; Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu toplam 6 kişi adliyeye sevk edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Faruk Koca ile birlikte 2 kişinin daha tutuklandığını duyurdu.

Tunç'un açıklaması şu şekilde:

"11/12/2023 tarihinde Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanunu’nca “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından” Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, Şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır.
Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir.
Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir."

Türkiye Futbol Federasyonu, olayın ardından ligleri süresiz tatil ilan ettiğini açıkladı. 

TIKLAYIN- Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'dan hakem Halil Umut Meler'e sahada yumruk ve tekmeli saldırı!

TIKLAYIN - Halil Umut Meler'i tekmeleyenler stada VIP taraftar olarak girmiş!

TIKLAYIN - Halil Umut Meler'i yumruklayan eski AKP'li vekil Faruk Koca, inşaatında ölen küçük çocuk için ceza olarak 12 bin 100 TL ödemiş!

TIKLAYIN - Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı

TIKLAYIN - Sahada hakem yumruklayan "fair play" ödüllü Faruk Koca kimdir?

TIKLAYIN - Hakem Halil Umut Meler’e sahada yumruk atan Ankragücü Başkanı Faruk Koca "Beynim attı, gözüm karardı" demiş

TIKLAYIN - Faruk Koca AKP'den ihraç edildi!

TIKLAYIN - Murat Yetkin'den Faruk Koca portresi: Erdoğan'ın ev sahipliğinden hakem dövmekten tutuklanmaya

TIKLAYIN - Faruk Koca savcılıkta "yumruk" dedi, hâkimlikte "tokat"a çevirdi: Ben tokat attım, hakem 5-10 saniye sonra kendisini yere attı!

TIKLAYIN - AKP'den "Faruk Koca" açıklaması: Disiplin suçu oluşmuştur

TIKLAYIN - Faruk Koca, Ankaragücü Başkanlığından istifa etti

TIKLAYIN - AKP'den "Faruk Koca" açıklaması: Disiplin suçu oluşmuştur

TIKLAYIN - Faruk Koca, PFDK'ya sevk edildi

TIKLAYIN - Faruk Koca hakkında "efendi biri" diyen AKP'li Metiner: Öfkesine yenik düştü

TIKLAYIN - Halil Umut Meler, kendisini ziyarete gelen Ankaragücü heyetini kabul etmedi!

TIKLAYIN - Ankaragücü'nün yeni başkanı, Faruk Koca'nın "ortağı" İsmail Mert Fırat oldu