Spor

Hakem Halil Umut Meler’e sahada yumruk atan Ankragücü Başkanı Faruk Koca "Beynim attı, gözüm karardı" demiş

12 Aralık 2023 09:26

Çaykur Rizespor - Ankaragücü'nün 1-1 berabere kalmasının ardından orta hakem Halil Umut Meler'i yumruklayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın “Beynim attı, gözüm karardı! Ne yaptığımı hatırlamıyorum” dediği ileri sürüldü.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. Karşılaşmanın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, saha ortasına kadar gelerek hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Başkan Koca, Rizespor maçının ardından sahaya girerek karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı. Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı. Saldırının ardından Halil Umut Meler'in sol gözü morardı. Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

MKE Ankaragücü Kulübü, Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçın ardından yaşanan olaylar nedeniyle spor camiasından özür diledi. Kulüpten yapılan açıklamada, "MKE Ankaragücü Kulübü olarak bu akşam yaşanan hadisenin üzüntüsü içerisindeyiz. Eryaman Stadı'nda karşılaştığımız Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası yaşanan üzücü olaydan dolayı Türk futbol kamuoyundan ve tüm spor camiasından özür dileriz" denildi.

Beyaz TV'nin haberine göre, Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, Halil Umut Meler'e yumruk olayı hakkında, “Beynim attı, gözüm karardı! Ne yaptığımı hatırlamıyorum” dedi.


TIKLAYIN - Futbolun kara gecesi; Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Halil Umut Meler'e saldırdı, ligler süresiz ertelendi

TIKLAYIN - Sahada hakem yumruklayan "fair play" ödüllü Faruk Koca kimdir?