Gündem

Murat Yetkin'den Faruk Koca portresi: Erdoğan'ın ev sahipliğinden hakem dövmekten tutuklanmaya

12 Aralık 2023 12:54

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, hakem Halil Umut Meler'i yumruklayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın, Tayyip Erdoğan'ın Keçiören'de oturduğu evin evsahibi olarak tanındığını belirterek, "Faruk Koca’nın özgeçmişinde 1964 Ankara, Bâlâ doğumlu, lise mezunu yazıyor. Daha çok yap-sat işleriyle uğraşan bir inşaat müteahhittiydi. AK Parti kurucu heyetinden ve Ankara milletvekiliydi.

Faruk Koca’nın adını kısa sürede Ankara’da duymayan kalmadı; sadece siyasette değil ticarette de. 2007’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri tartışması gölgesinde yapılan seçimlerde de yine AK Parti milletvekiliydi. Sonra ticari işlerine ağırlık verdi" diye yazdı.

Ankara'da pek çok kentsel dönüşüm planından pay alan Faruk Koca'nın kesin ihraç talebiyle AKP tarafından disiplin kuruluna verildiğini kaydeden Yetkin, "Ardından Koca ve onunla hakeme saldıran iki kişinin mahkemece tutuklandığı açıklandı. Faruk Koca’nın hızlı düşüşü böyle oldu. Ama ona dokunmayabilir de bu durum. İnşaatlar devam ettikçe, servetine servet eklendikçe bazılarının pek umurunda olmaz bu tür düşüşler. Bakalım Koca’nın durumu ne olacak?" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...

TIKLAYIN | Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı dünya basınında nasıl yer buldu?

TIKLAYIN | Hakem Halil Umut Meler'e saldıran MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'ya tepki: Türk futbol tarihinin en karanlık gecelerinden biri!

TIKLAYIN | Hakem Halil Umut Meler’e sahada yumruk atan Ankragücü Başkanı Faruk Koca "Beynim attı, gözüm karardı" demiş

TIKLAYIN | Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'dan hakem Halil Umut Meler'e sahada yumruk ve tekmeli saldırı!

TIKLAYIN | Sahada hakem yumruklayan "fair play" ödüllü Faruk Koca kimdir?

TIKLAYIN | Faruk Koca savcılıkta "yumruk" dedi, hâkimlikte "tokat"a çevirdi: Ben tokat attım, hakem 5-10 saniye sonra kendisini yere attı!