Gündem

Hakem Halil Umut Meler'i yumuklayan Faruk Koca ve 3 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı

14 Aralık 2023 15:11

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrasında Hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırı saldırı soruşturması kapsamında aralarında Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 şüpheli hakkında iddianame hazırladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 7. Yılında İstinaf Kanun Yolu Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında yağtığı konuşmada, konuya ilişkin olarak, "Ankaragücü Rizespor maçındaki olaylar hepimizi üzen olaylar. O nedenle sporda şiddet noktasında kanunumuz var. Bu kanunun uygulanmasını sürdüreceğiz. Bu yasakları ihlal edenlerle önemli yaptırımlar var. Sorunları da ortadan kaldırabilmek için yeniden değerlendirme yapmamız gerektiğini görüyoruz ve bu bakımdan bir çalışma başlattık. Olayın hemen ardından adli soruşturmayı başlattık. Çünkü o görüntüler hiç istemediğimiz görüntülerdi. Ve bundan sonraki süreci de hep birlikte takip edeceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Soruşturma tamamlandı

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırı soruşturmasını tamamladı. Bu kapsamında, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ile 3 sanığın 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama, tehdit ve yasak alanlara girme' suçlarından cezalandırılmaları talebiyle iddianame düzenlendi.


TIKLAYIN - Adalet Bakanı Tunç: Hakem Halil Umut Meler'in yumruklanması: Hemen adli soruşturma başlattık, sürecin takipçisi olacağız

TIKLAYIN - Halil Umut Meler'e saldırının raporu: Olaylar koridorda da devam etti, Faruk Koca "buradan çıkamayacaklar" dedi