Gündem

Hablemitoğlu duruşmasında Nuri Gökhan Bozkır: Sabah muhabiriyle görüştüğüm kafede garsonlar istihbaratçıydı, gizli kayıt var

2022'de MİT tarafından yurt dışından Türkiye'ye getirilen eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, geçen yıl tahliye edildikten sonra firar etmiş, bu yıl ocak ayında Ankara'da yakalanarak tutuklanmıştı

04 Mart 2024 18:51

Necip Hablemitoğlu suikastı davasında şüpheli Nuri Gökhan Bozkır ile Ukrayna'da görüşen gazeteci Abdurrahman Şimşek tanık olarak dinlendi. Bozkır, Şimşek'in açıklamasına itiraz ederken, görüşmenin kaydının Ukrayna istihbaratında olduğunu söyledi. 

Kırmızı bültenle aranırken 2022'de MİT tarafından yurt dışından Türkiye'ye getirilen eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de Çankaya'daki evinin önünde başından vurularak öldürülmesine ilişkin davanın en önemli sanıkları arasında bulunuyor.

Fetullah Gülen'in de sanıkları arasında bulunduğu Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, sanık Nuri Gökhan Bozkır'ın, "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 20 yıla kadar hapsi isteniyor. Mahkeme, 18 Mayıs 2023'teki duruşmada, tutuklu sanıklar arasında bulunan Bozkır'ın da serbest bırakılmasına karar vermiş, adli kontrol tedbirlerine uymayan Bozkır hakkında 3 Temmuz 2023'te tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Bozkır, 2 Ocak 2024 tarihinde Ankara'da yakalanarak tutuklanmıştı. 

10 Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre, Hablemitoğlu’nun davasının bugünkü duruşmasında Sabah gazetesi muhabiri Abdurrahman Şimşek tanık olarak dinlendi.

Abdurrahman Şimşek tanıklık ifadesinde, sanık Nuri Gökhan Bozkır’ın kendisine Fethullah Gülen, Mustafa Özcan, Enver Altaylı ve Aydın Köstem’in isimlerini verdiğini söyleyince Bozkır ayağa kalkıp “yalan söylüyorsun” dedi. Mahkeme Başkanı Nuri Gökhan Bozkır’ı susturdu. Nuri Gökhan Bozkır, “Yalan söylüyor. Allah belanı versin.” diye bağırırken, sanık avukatları da “Şimşek iddianameyi okuyor ve cinayeti çözüyor.” şeklinde tepki gösterdi.

‘Görüşme kaydı Ukrayna istihbaratında var’

Soru sormak için daha sonra söz alan Nuri Gökhan Bozkır tanık olarak dinlenen Abdurrahman Şimşek’in yalan söylediğini iddia etti. Bozkır o görüşmenin Ukrayna istihbaratı tarafından dinlendiğini, o sırada üstünde ses kayıt cihazı olduğunu, off the record görüşmenin tamamını kaydettiğini, bu kayıtları isteyeceğini söyledi.

, Abdurrahman Şimşek ile buluştukları kafeye Ukrayna Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın ortak olduğunu, dolayısıyla çalışanların Ukrayna istihbarat elemanı olduğunu ileri sürdü. Bozkır “Tüm görüşmeyi Ukrayna istihbaratı dinledi üstümdeki ses kayıt cihazından” dedi. Bozkır’ın “Kafenin üst katında bizden başka kimse var mıydı” sorusuna Abdurrahman Şimşek “Garsonlar vardı” yanıtını verdi. Bozkır o garsonların Ukrayna istihbaratı elemanı olduğunu söyledi.

Abdurrahman Şimşek ile Nuri Gökhan Bozkır’ın yaptığı ve duruşmada tartışılan röportajdan

Bozkır röportaj sırasında Şimşek’in kameramanının da kendisine soru sorduğunu anlattı. Şimşek’in kendisine “Niye kaçıyorsun? İki sene yatar çıkarsın” dediğini, gerçekten de iki yıl yatıp çıktığını söyledi. Abdurrahman Şimşek ise sorular karşısında ne geçmişte ne bugün herhangi bir şekilde MİT’le irtibatı olmadığını ifade etti.

Necip Hablemitoğlu suikasti davasında Sabah gazetesi muhabiri Abdurrahman Şimşek tanık olarak dinlendi.

Abdurrahman Şimşek tanıklık ifadesinde sanık Nuri Gökhan Bozkır’ın kendisine Fethullah Gülen, Mustafa Özcan, Enver Altaylı ve Aydın Köstem’in isimlerini verdiğini söyleyince Bozkır ayağa kalkıp “yalan söylüyorsun” dedi. Mahkeme Başkanı Nuri Gökhan Bozkır’ı susturdu.

‘Görüşme kaydı Ukrayna istihbaratında var’

Soru sormak için daha sonra söz alan Nuri Gökhan Bozkır tanık olarak dinlenen Abdurrahman Şimşek’in yalan söylediğini iddia etti. Bozkır o görüşmenin Ukrayna istihbaratı tarafından dinlendiğini, o sırada üstünde ses kayıt cihazı olduğunu, off the record görüşmenin tamamını kaydettiğini, bu kayıtları isteyeceğini söyledi.

Bozkır, Abdurrahman Şimşek ile buluştukları kafeye Ukrayna Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın ortak olduğunu, dolayısıyla çalışanların Ukrayna istihbarat elemanı olduğunu ileri sürdü. Bozkır “Tüm görüşmeyi Ukrayna istihbaratı dinledi üstümdeki ses kayıt cihazından” dedi. Bozkır’ın “Kafenin üst katında bizden başka kimse var mıydı” sorusuna Abdurrahman Şimşek “Garsonlar vardı” yanıtını verdi. Bozkır o garsonların Ukrayna istihbaratı elemanı olduğunu söyledi.

Bozkır, röportaj sırasında Şimşek’in kameramanının da kendisine soru sorduğunu anlattı. Şimşek’in kendisine “Niye kaçıyorsun? İki sene yatar çıkarsın” dediğini, gerçekten de iki yıl yatıp çıktığını söyledi. Abdurrahman Şimşek ise sorular karşısında ne geçmişte ne bugün herhangi bir şekilde MİT’le irtibatı olmadığını ifade etti.

T24'ün altı bölümlük Habletmioğlu yazısı dizisi

Eski Özel Kuvvetler Komutanlığı görevlisi yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, 2006 yılında “Sauna Çetesi” olarak bilinen suç örgütü ile ilişkisi ortaya çıktıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilmişti. Şanlıurfa'da görülen silah ve patlayıcı kaçakçılığı davası sebebiyle Ukrayna'ya firar eden Bozkır, burada Necip Hablemitoğlu suikasti ile ilgili itiraflarda bulunmuştu.

Bozkır, MİT tarafından 2022 yılı ocak ayında Ukrayna'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti. Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu Hablemitoğlu suikasti davasında yargılanan Bozkır, ''mevcut delil durumunun sanıklar lehine değişmesi ihtimali nedeniyle” diğer 9 sanıkla birlikte 2023 Mayıs ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Her hafta karakola imza vermesi gereken Bozkır, yargılandığı Şanlıurfa merkezli silah kaçakçılığı davasında 21 yıl 9 ay hapis cezası verilmesinin ardından imzaya gitmedi. Bunun üzerine mahkeme, Nuri Gökhan Bozkır hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.

Yurt genelinde aranan Bozkır'ın yurt dışına kaçtığından şüpheleniliyordu. Bozkır, 2 Ocak’ta ‘tekrar’ yakalanmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla Ankara'da yakalandığını duyurmuştu.

 

YAZI DİZİSİNİN BİRİNCİ BÖLÜMÜ | Hablemitoğlu Dosyası | Açılmasına katkı sağladığı altın madenine mücadele ettiği Gülen cemaati nasıl hâkim oldu, ABD ne için devreye girdi, suikast öncesinde ve sonrasında neler yaşandı?

YAZI DİZİSİNİN İKİNCİ BÖLÜMÜ | Hablemitoğlu Dosyası | Hablemitoğlu’na ‘MİT’ suçlaması, var olmayan ‘altın’ belgesi ve varlığı kanıtlanamayan kurye profesör

YAZI DİZİSİNİN ÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜ | Hablemitoğlu Dosyası: İfadelerde cinayetle suçlanan eski Özel Kuvvetler Komutanlığı mensupları hakkında yıllarca işlem yapılmadı!

YAZI DİZİSİNİN DÖRDÜNCÜ BÖLÜMÜ | Hablemitoğlu Dosyası | Eski ÖKK subayı Nuri Gökhan Bozkır: 2015’te dönemin İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan’a bildiklerimi anlatmama rağmen resmi ifadem alınmadı!

YAZI DİZİSİNİN BEŞİNCİ BÖLÜMÜ | Hablemitoğlu Dosyası: Sedat Peker neden ‘Başıma gelmeyen kalmadı’ diye ifade verdi, soruşturma 13 yıl boyunca nasıl savsaklandı, MİT Hablemitoğlu’nu hangi konuda uyardı?

YAZI DİZİSİNİN ALTINCI BÖLÜMÜ - Hablemitoğlu Dosyası | 2015 yılında verilen ifadede açıklanan isimler yedi yıl boyunca korundu: ÖKK’daki herkes ÖKK’daki katili biliyordu!