Gündem

HaberTürk yazarı Yılman: Kemal Bey sanki seçimi kazanmak için değil de Cumhur İttifakı’na iktidarı altın tepside sunmak için uğraşıyor

"Bilmesek kendisini. Tanımasak. 'Yoksa gizli bir Erdoğan hayranı falan mı? Kripto AK Partili mi?' diyeceğiz neredeyse"

26 Mayıs 2022 09:10

HaberTürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün yayımladığı videoya ilişkin olarak, "Kemal Bey sanki seçimi kazanmak için değil de Cumhur İttifakı’na iktidarı altın tepside sunmak için uğraşıyor." yorumunu yaptı.

Yılman yazısında, "Bilmesek kendisini. Tanımasak. 'Yoksa gizli bir Erdoğan hayranı falan mı? Kripto AK Partili mi?' diyeceğiz neredeyse. Ha evet… Anlattıklarıyla CHP’ye oy veren seçmeni heyecanlandırarak tabanında safları sıklaştırdı ama sağ olsun bu arada AK Parti’ye de büyük hizmet sundu. İktidar tabanında; 'O kaçarsa yeni iktidar bize gün yüzü göstermez! Bizden çok pis hesap sorarlar!' korku ve endişesinin oluşmasını sağladı ve AK Parti seçmeninin bir kez daha konsolide olmasına vesile oldu. İşte bu nedenle iktidar yetkililerinin, sözcülerinin Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları sonrası aldığı tavra anlam veremiyorum. Farkındalar mı bilmiyorum ama Kemal Bey kendileri için çok minnet duyulacak sansasyonel bir olaya imza attı. Teşekkür edeceklerine CHP Genel Başkanı’na… Ne bu öfke, üst üste sert açıklamalar filan cidden şaşırıyorum!" düşüncesini dile getirdi.

Yılman şu ifadeleri kullandı: 

"Kılıçdaroğlu’nun boş havuza atlaması maalesef üçüncü oldu! Birincisi; ”Man Adası’na döviz gönderildi” dedi tam tersi çıktı. Dolar havale dekontunu bile anlayamayanların kendisine yanlış bilgi verdikleri ortaya çıktı. İkincisi; ”Ulaştırma Bakanı ve Cumhurbaşkanı ihale belgesi imzaladı” dedi. Sonradan böyle bir imza olmadığı ortaya çıktı. Yani yanlış bilgilenme… Şimdi de açık kaynaklarda ve bizzat vakfın kendi bildirimiyle takip edilebilecek bilgilere gizli belge muamelesi yaptı! Yine yanlış bilgilenme… Bence en önce CHP, Genel Başkanlarını bu kadar yanlış bilgi ile kamuoyu önüne çıkartanların kimler olduğunu bulmalı ve bunu sorgulamalı."

Kılıçdaroğlu ne demişti?

"Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD'ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pelsinvanya yaratma peşindeler." diyen CHP lideri, paravan vakfın başına Amerikan vatandaşını koyduklarını öne sürerek, para akışı için ENSAR ve TÜRGEV'i kullandıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, videonun devamında "Uyan ey halkım, artık uyan. Onlar kaçacakları yerin yolunu yaparken, senin gidecek yerin yok." dedi.

TIKLAYIN | AKP’li Külünk’ten Kılıçdaroğlu’na tehdit: Bu devlet had belletmeyi bilir

TIKLAYIN | TÜRGEV ve Ensar Vakfı'ndan Kılıçdaroğlu açıklaması: Baştan sona FETÖ kumpasını andırıyor

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu: ABD'ye para akışı elimizde, paravan vakfın yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait!

TIKLAYIN | AKP'den Kılıçdaroğlu'na TÜRGEV ve Ensar yanıtı: İllegal yapılarmış gibi hedef gösteriyor; bu vakıfların gelir giderleri bütün ülkelerin bilgisi dahilinde