Politika

HaberTürk yazarı Kübra Par: John Bolton ya "Gizli Erdoğancı" ya da Trump kendisine "aptal" demekte haklı

20 Ocak 2023 12:22

HaberTürk yazarı Kübra Par, eski ABD Başkanları Donald Trump ve George W. Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanlığı'nı yapan John Bolton'un seçimlerin adil olmaması durumunda NATO'dan çıkarılması için çağrı yapmasını yorumladı. 

Par, Bolton'un "Türk halkının zekasıyla alay ettiğini" savundu. 

Par, şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan’ın tekrar seçimi kazanmasının NATO ve ABD için felaket bir senaryo olacağını, bunun için Türkiye’deki muhalefetin bu seçimde açıktan desteklenmesi gerektiğini söylüyor. Bir de yöntem öneriyor: “Erdoğan tekrar seçilirse Türkiye’yi NATO’dan atacağımızı açıklayalım, hatta şimdiden atmış gibi yapalım, böylece seçimi muhalefet kazanır” diyor!

Bu sivri zekâlı adama birisinin çıkıp Erdoğan’a en muhalif seçmenin bile bu senaryoya bir tarafıyla güleceğini anlatması lazım.

Düşünün NATO çıkıp Türkiye halkına “Erdoğan’ı seçmeyin yoksa sizi NATO’dan çıkarırız” diyor...

Bir kere böyle bir saçmalık karşısında ilk tepkiyi muhalefet verir.

6’lı Masa ortak açıklama yaparak “Hadi oradan, siz kim oluyorsunuz?” der.

Demese bile zaten Batı’dan gelen tehdit rüzgarıyla Erdoğan bırakın seçim kaybetmeyi yüzde 60’la kazanır.

Bu Bolton ya "Gizli Erdoğancı" ya da Trump sahiden kendisine "aptal" demekte haklı..."

Bolton yazısında Osmanlı İmparatorluğu için 1. Dünya Savaşı döneminde kullanılan ifadeyi Türkiye için kullanarak ''Türkiye bir kez daha Avrupa'nın hasta adamı'' yazarken, ''Erdoğan'ın performansı giderek daha ayrıştırıcı ve tehlikeli'' ifadelerini kullandı.

Bolton, ''Eğer Batı, muhalefetin adil bir şans sahibi olduğundan emin olursa Erdoğan'ın durdurulma şansı var'' ifadelerini kullanarak, seçimlerin adil olmaması durumunda Türkiye'nin NATO üyeliğinin iptal edilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Birçok gözlemcinin seçimlerin adil olması durumunda Erdoğan'ın kaybedeceği konusunda hem fikir olduğunu belirten Bolton, NATO'nun 'üyelikten çıkarma' tehdidiyle seçime uluslararası dikkat çekmesi durumunda 'Erdoğan'ın seçim sonuçlarına müdahale etmesinin daha zorlaşacağını' belirtti.

TIKLAYIN - İbrahim Kalın'dan 'Adil seçim yapılmazsa Türkiye NATO'dan çıkarılsın' diyen John Bolton'a tepki: Sömürge valiliği oynadığınız günler geride kaldı

TIKLAYIN - Trump’ın kara kutusu Bolton T24’e konuştu: Fethullah Gülen nasıl iade edilmedi, Rusya'dan S-400 alımı ABD'de hangi soruları doğurdu, Trump ve Erdoğan'ın konuşmalarında ana gündem neydi?