Gündem

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Metin Gürak'ın sosyal medya hesabına ilişkin açıklama

20 Ağustos 2023 01:29

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'ın kişisel sosyal medya hesabına ilişkin açıklama yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığı, Orgeneral Metin Gürak'ın adına açılan sosyal medya hesaplarının sahte olduğunu duyurdu. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'ın şahsi sosyal medya hesapları bulunmamaktadır. Sayın Genelkurmay Başkanı adına açılmış hesaplar sahtedir ve itibar edilmemelidir. Sayın Genelkurmay Başkanı'nın faaliyetlerini Genelkurmay Başkanlığının resmi sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz."

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI | Metin Gürak’ın bir “ilk” ile Genelkurmay Başkanlığı’na uzanan hikâyesi, Hava Kuvvetleri’nde erken emeklilik: YAŞ kararları ne anlama geliyor?

TIKLAYIN - TSK'da 187 general ve amiral ataması: İrfan Özsert, Genelkurmay 2. Başkanı oldu

2023 YAŞ kararları | Metin Gürak Genelkurmay Başkanı oldu

2023 YAŞ kararları, 3 Ağustos gecesi itibarıyla Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olmasıyla boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na, Orgeneral Metin Gürak getirildi. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanlığı yapmadan doğrudan Genelkurmay Başkanı olarak atandı.

30 Ağustos 2023'ten geçerli olmak üzere 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 24 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 365 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı. İki general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2023'ten, 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2023'ten geçerli olarak emekliye sevk edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever yaş haddi, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiklerinden Genelkurmay Başkanlığı'na 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu atandı.

266 olan general ve amiral sayısı, 30 Ağustos 2023 itibarıyla 286 olacak. 30 Ağustos 2023'ten geçerli olmak üzere, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan korgeneraller İrfan Özsert ve Kemal Yeni orgeneralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Korgeneral İsmail Güneykaya orgeneralliğe; Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tümgeneraller Zorlu Topaloğlu, Sezai Öztürk ve Mustafa Oğuz korgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümamiral İbrahim Özdem Koçer koramiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tümgeneraller Erdoğan Gür ve İsmail Üner korgeneralliğe terfi ettirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tuğgeneraller Burhan Aktaş, Mehmet Özeren, Özkan Ulutaş, Mehmet Yasin Kalın, Faruk Metin, Mehmet Cafer Aksoytürk, Ertan İnaltekin, Subutay Adaş, Murat Ataç, Hurşit Ağırcan, Mücahit Zorlutuna, Ahmet İbiş, Hakan Tunç ve Osman Alp tümgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tuğamiraller Mehmet Baybars Küçükatay, Alper Yeniel, İsmail Güldoğan, Refik Levent Tezcan, Ramazan Özoğul ve Hüseyin Tığlı tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tuğgeneraller Kemal Turan, Hayrettin Koca ve Ertunç Ertufanlı tümgeneralliğe yükseltildi.

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI | Metin Gürak’ın bir “ilk” ile Genelkurmay Başkanlığı’na uzanan hikâyesi, Hava Kuvvetleri’nde erken emeklilik: YAŞ kararları ne anlama geliyor?