Paris 2024

Galatasaray'dan Tuğba Şenoğlu ve İlkin Aydın açıklaması: Kulüp ismi farketmeksizin tüm sporcularımızın yanındayız

27 Temmuz 2024 16:17

Tuğba Şenoğlu İvegin'in, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosundan çıkarılıp yerine İlkin Aydın'ın kafileye dahil edildi. Kararın ardından Aydın’ın Melissa Vargas’ın takımda yer almasıyla ilgili söylediği "Takımımda bir Kübalı değil bir Türk vatandaşı görmek benim daha çok hoşuma gider” sözleri tepki çekmişti.

Galatasaray Kulübü de yapılan bu değişikliğin ardından tepkilerin hedefi oldu. Sarı-kırmızılı kulüp gösterilen tepkilere karşı açıklama yaptı.

Galatasaray Kulübü, yaşananlar sonrası oluşan gündemle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, "Son olarak EURO 2024'te A Millî Futbol Takımımıza uygulanan çirkin ve ahlak dışı siyasetin, 2024 Paris Olimpiyatları'nda mücadele edecek hepimizin büyük sevgisini kazanan, ülkemizi her daim gururlandıran Kadın Voleybol Millî Takımımız üzerinden devam ettiğini üzülerek görmekteyiz.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, kulüp ismi farketmeksizin olimpiyatta mücadele eden tüm sporcularımızın ve antrenörlerinin yanında olduğumuzu vurgulayarak; tüm branşlarda ter akıtan sporcularımıza bir kez daha başarı dileklerimizi iletiyor, gösterdikleri madalya mücadelesinde kendilerine yürekten başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Zehra Güneş +1 kadroya geçti

Sakatlığı nedeniyle Milletler Ligi'nin son haftalarında yer almayan Zehra, olimpiyat kadrosunda yer almıştı. Hollanda maçı öncesi +1 kadroda değişiklik yapıldı. Beyza Arıcı ana kadroya geçerken Zehra Güneş reserve kadroya dahil oldu. Zehra turnuvanın ilerleyen aşamalarında kadroya tekrar dönebilir.

Kadınlarda reserve oyuncuyu ilk kullanan ülke Türkiye oldu. Değişiklik için kadroların onaylanması beklendi. Onaylandıktan sonra yapıldığından eğer madalya kazanırsak Beyza Arıcı dahil 13 oyuncumuz da madalya alacak

Berna Abik'in sunumuyla dünden bugüne Olimpiyat tarihinde yaşanan olayların anlatıldığı '60 Saniyede Olimpiyatlar' serisini izlemek için tıklayın.