Dünya

Filistin Kızılayı'ndan acil çağrı: Filistin Kızılayı: İsrail, Gazze'deki Kudüs Hastanesi'nin "derhal boşaltılmasını" istedi

Filistin Kızılayı, El-Ehli Baptist Hastanesi'ne işaret ederek dünyaya acil müdahale çağrısı yaptı

20 Ekim 2023 22:15

Filistin Kızılayı, İsrail'in Gazze'nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi'nin "bombalamaya hazırlık olarak" derhal boşaltılmasını istediğini bildirdi.

AA'da yer alan habere göre, yapılan yazılı açıklamada, "İsrail işgal güçlerinden Gazze'nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi'nin bombalanacağı yönünde tehdit alındığı" belirtildi.

Açıklamada, "İsrail ordusunun, 400'den fazla hasta ile buraya sığınan 12 bin kişinin bulunduğu Kudüs Hastanesi'nin acilen boşaltılmasını istediği" kaydedildi.

Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne işaret edilen açıklamada, yeni bir katliamın önüne geçmek için dünyaya acil müdahale çağrısı yapıldı. 

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

Hastane ve kilise saldırısı

Savaşın 12. günü olan 17 Ekim'de, Filistin hükümeti ve Hamas,  İsrail'in Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurduğunu ve en az 500 kişiyi öldürdüğünü açıklamandı.

Hamas, hastanede meydana gelen patlamaya İsrail hava saldırısının sebep olduğunu söyledi ve yapılanı "savaş suçu" diye niteledi. İsrail ise saldırının arkasında kendilerinin olmadığını ve patlamaya İslami Cihad'ın ateşlediği roketlerin sebep olduğunu iddia etti. Gazze'deki en büyük ikinci militan grup olan İslam Cihad, bu iddiayı reddetti.

Hastane saldırısından kısa süre önce de Birleşmiş Milletler, Gazze'de binlerce kişinin sığındığı bir okulun vurulduğunu ve binlerce kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Gazze'deki tarihi Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi ise savaşın başından bu yana hem Hıristiyan hem de Müslüman Filistinliler için bir sığınak olmuştu. Yerinden edilenlerin ve savaştan korunmaya çalışanların sığındığı kilise, 19 Ekim'deki hava saldırısıyla bombalandı, çok sayıda insan hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı. 

TIKLAYIN - Çatışmaların 13. günü | İsrail "Kara harekâtına hazırız" dedi; Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı kilise bombalandı

TIKLAYIN - Hastane saldırısının yaşandığı savaşın 11. gününden tüm gelişmeler