Gündem

Fatih Altaylı’dan “New York Belediye Başkanı Eric Adams” yorumu: Türkiye Yüzyılı’nda yolsuzluk da ihraç ettik!

27 Eylül 2024 13:24

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Fatih Altaylı, New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın New York’taki Türkevi’nin inşa sürecinde bazı Türk yetkililerden rüşvet aldığı iddiasını “Türkiye Yüzyılı’nda yolsuzluk da ihraç ettik!” başlıklı bir yazıyla kaleme aldı.

“Türkiye’de yolsuzluğun hep var olduğunu ve AKP döneminde de sisteminin oturduğunu” söyleyen Altaylı, “Ve şimdi kıvançla görüyoruz ki, artık yolsuzluk ihracatına da başlamış, yurt dışında da elimizin değdiği yerde rüşveti ve yolsuzluğu kurumsal hale getirmişiz” dedi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams’a yöneltilen suçlamalarda Türkiye’den isim ve kurumların bulunduğuna dikkati çeken Altaylı, şunları kaydetti:

"Belediye Başkanı, THY’den sürekli indirimli bilet almış, bu biletler daha sonra Business Class’a yükseltilmiş, Belediye Başkanı tüm seyahatlerini İstanbul aktarmalı THY ile yapmış, Çin’e, Hindistan’a, her yere Türkiye üzerinden THY ile uçmuş, her uçuşta bileti üst sınıfa yükseltilmiş ve İstanbul’da ST. Regis Hotel’in süitlerinde ağırlanmış.

36 katlı Türkevi ile karşılaştırıldığında yolsuzluğun boyutu bir Türk vatandaşı bakışıyla devede kulak. Ama Amerikalı gözüyle çok ama çok önemli. Sakın yanlış anlamayın, ABD’de yolsuzluk olmaz falan demiyoruz. Sadece orada çok daha büyük, çok daha kapsamlı olur. Böylesine ucuz ve pespaye yolsuzluk pek görmemişlerdir. Ama biz onu da ihraç etmeyi başarmış görünüyoruz. Açıkçası bu ihracat Türkiye için küçük ama ABD için büyük bir adım.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Eray Özer yazdı: New York Belediye Başkanı’nın iddianamesinden: Beş Türk iş insanı, bir Türk diplomat, bağışlar, uçak biletleri, hediyeler…

TIKLAYIN - New York, Türkiye bağlantılı rüşvet soruşturmasıyla çalkalanıyor; Miçotakis'ten BM'de Türkiye mesajları | Dünya Basınında Bugün

TIKLAYIN - Özgür Özel'den, New York Belediye Başkanı hakkındaki iddialara Türkevi'nden cevap: Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil

 


 

 


"Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele