Medya

Erdoğan’ın eski danışmanı Beki: ‘Allah korkusu’ haberinin girmediği gazete Türkiye

20 Aralık 2019 13:08

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu, katılım bankacılığında denetim standartları belirlendi ve karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Denetçinin “Allah-u Teâlâ’ya karşı sorumluluğunu yerine getirmesinin diğer sorumlulukları yerine getirmesine vesile olacağına inanarak ve diğerlerine kıyasla buna öncelik vererek Allah-u Teâlâ’ya karşı sorumluluklarını mümkün olan en iyi şekilde gerçekleştirmelidir” şeklinde özellikleri sıralandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, bu haberin Türkiye gazetesinde yayınlanmamasına dikkati çekti.

TIKLAYIN | Mehmet Y. Yılmaz: Bundan hutbe olur 'karar' değil


“Düzenlemenin doğrudan ilgilendirmesi gereken bir gazete var ki hiç istifini bozmuyor; Türkiye gazetesi! Ne sahip çıkıyor ne sesini çıkarıyor” diyen Beki, “‘Beni ne ilgilendirir’ tınmazlığıyla başını öbür tarafa çevirip ıslık çalar gibi bir vurdumduymazlık içinde” ifadesini kullandı.

Beki, “Oysa seni ilgilendirmeyecek de kimi ilgilendirecek, grubunun İhlas Finans geçmişi dolayısıyla tam da göbeğindesin tartışmanın. 18 yıl önce, iki yüz bin garibanın yüzlerce milyon doları batmış İhlas Finans’ta. Haram diye faizden kaçıp helalinden kâr payı reklamına gelmişler. Faizsiz finans denetçilerine Allah’tan korkma şartı getirilmesi hiç mi bir şey ifade etmiyor sana, depreştirdiği bir hassasiyetin de mi yok” görüşünü savundu.

Yazının devamı için tıklayın