Politika

Erdoğan’dan vatandaşa mesaj: Ekonomik sıkıntılar olur, siyasette tansiyon yükselebilir

30 Ağustos 2024 22:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de yaptığı 30 Ağustos Zafer Bayramı konuşmasında "Milletlerin hayatında ekonomik sıkıntılar olur. Siyasette tansiyon zaman zaman yükselebilir. Toplum kesimleri arasında anlaşmazlık yaşanabilir. Rekabet, sosyal, siyasal ve ekonomik hayatın olmazsa olmazıdır" diye konuştu.

Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konser verildi. Bu yıl, diğer yıllardan farklı olarak 30 Ağustos resepsiyonu verilmeyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Başkomutan" sıfatıyla davette bulunmadığı Külliye'de, dualar okundu, Türk birliklerinin mesajları paylaşıldı, 30 Ağustos konseri verildi.

Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı: Tam bağımsız Türkiye idealimize emin adımlarlarla yürüyoruz; klavyesinden zehir akan 5. kol aparatlarının tuzağına düşmeyeceğiz!

Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen konserin ve okunan duaların ardından Erdoğan konuşma yaptı. Konuşmasında siyasi mesajlar vermeyi de ihmal etmeyen Erdoğan, siyasette tansiyonun yükselebileceğini söylerken, vatandaşa da adeta ekonomik sıkıntıların yaşanabileceği mesajını vererek, "Milletlerin hayatında ekonomik sıkıntılar olur. Siyasette tansiyon zaman zaman yükselebilir. Toplum kesimleri arasında anlaşmazlık yaşanabilir. Rekabet, sosyal, siyasal ve ekonomik hayatın olmazsa olmazıdır. 85 milyonun her konuda aynı fikirde olmasını beklemek gerçekçi değildir, doğru da değildir" dedi ve önemli olanın "iç cephe" olduğunu vurguladı.

Ekonomik zorlukları “gelip geçici” olarak nitelendiren ve hepsine “bir şekilde” çözüm bulunabileceğini söyleyen Erdoğan, “Ne gelip geçici ekonomik zorluklar ne günlük siyasetteki tartışmalar ne de bölgemizde çıkan gerilimler, bize kalıcı zarar veremez. Millet ve devlet olarak bunların hepsine bir şekilde çözüm buluruz ama iç kalemizde bir gedik açılırsa orada bir kan kaybı yaşanırsa, Allah korusun, bunu toparlamak son derece maliyetli ve meşakkatli olacaktır. Böyle bir durumda hepimiz kaybederiz. Hepimiz bedel öderiz, 85 milyon olarak hepimiz sıkıntı çekeriz” diye konuştu.

"Ne yapıyorsak hukuk, demokrasi ve meşruiyet zemininde yapacağız"

Erdoğan, yapılacak her şeyin hukuk ve demokrasi zemininde yapılacağını belirterek, “Ne yapıyorsak hukuk, demokrasi ve meşruiyet zemininde yapacağız. Hangi mücadeleyi veriyorsak hukuk, demokrasi ve meşruiyet temelinde vereceğiz” dedi.