Politika

Erdoğan'dan emekli zammı ve tek haneli enflasyon vaadi: Ekonomi kadrolarımız işin ehli

"Kılıçdaroğlu çekip gitmeli, İstanbul ve Ankara'yı bunların eline bırakamayız"

21 Ağustos 2023 14:02

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tepkilere neden olan emekliye yüzde 25 zam hakkında, "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" açıklamasını yaptı. Erdoğan, hayat pahalılığı ve enflasyon hakkında da, "Vatandaşlarımız gönüllerini ferah tutsun, ekonomi kadrolarımız işinin ehli. Enflasyonu yine tek haneye AK Parti kadrolarının düşüreceğine inansınlar" dedi. 
 
Erdoğan, deprem konusunda, "İstanbul için 1,5 milyon konutun dönüşümünü öngörüyoruz, bunun için boşa harcanacak vakit yok. Hiçbir çalışmayı ağırdan alacak durumumuz yok" ifadesini kullandı. Erdoğan, "Asrın felaketinden etkilenen illerimizde konutlarımızı zemin artı 3, zemin artı 4 şeklinde inşa ediyoruz. Bunun yanında köy evlerini inşa ediyoruz. İnşallah 1 ile 1,5 yıl içinde konutları da sahiplerine teslim edeceğiz" diye konuştu.
 
14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerindeki rakibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Kılıçdaroğlu benimle kaç yarışa girdi? 13’te 13 yaptı. Şimdi 14 de 15 de olsa bu arkadaştan bir şey olmaz. En hayırlısı kendisinin çekilip gitmesi lazım" dedi. 
 
Erdoğan, sokak hayvanları meselesi için de, "Avrupa’da nasıl çözüme kavuşturulduysa aynı uygulamaları hayata geçireceğiz. Sokaklarımızı güvenli hale getirmek görevimiz" ifadelerini kullandı.