Gündem

Elon Musk’ın Starlink teklifi, "ihtiyaç olmadığı" gerekçesiyle kabul edilmeyecek

Türkiye'de depremden sonra büyük bir iletişim sıkıntısı yaşandığını ve Starlink uydularını gönderip gönderemeyeceğini soran bir kullanıcıya "Starlink henüz Türk hükümetince onaylanmadı. Space X onaylanır onaylanmaz gönderebilir" demişti

06 Şubat 2023 10:36

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası SpaceX uzay şirketinin kurucusu ve CEO’su, aynı zamanda Twitter’ın sahibi olan Elon Musk’ın Türkiye’ye yardım amaçlı Starlink uydusun gönderme teklifi, ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle kabul edilmeyecek.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından Elon Musk, Türkiye’ye yardım amacıyla Starlink uydusunu gönderme teklifinde bulunmuştu. Edinilen bilgiye göre teklifi değerlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Starlink uydusuna şu an için ihyitaç olmadığına karar verdi. Yetkili makamlarca Musk’a teklifi için teşekkür edilmesi bekleniyor.

SpaceX tarafından uydu internet erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş uydu takımyıldızı olan Starlink, en yakın yer istasyonu ile iletişim kurarak internet erişimi sağlıyor.

TIKLAYIN - Elon Musk: Türk hükümeti onaylar onaylamaz Starlink uydularını gönderebiliriz