Dünya

Türkiye'deki 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası AB'den kurtarma ekipleri gönderiliyor

Hollanda ve Romanya'dan ekipler yola çıktı

06 Şubat 2023 10:25

T24 Dış Haberler

Kahramanmaraş merkezli, Türkiye’de 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması aktive edildi. Avrupa’dan Türkiye’ye yardım ekiplerinin gönderileceği bildirildi.

Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Birimi Başkanı Janez Lenarcic, “Türkiye’de bu sabah meydana gelen deprem sonrası Avrupa Sivil Koruma Mekanizması’nı aktive ettik” dedi.

Lenarcic, Avrupa Birliği’nin Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin Avrupa’dan kurtarma ekiplerinin gönderilmesini koordine ettiğini söyledi.

Lenarcic, Hollanda ve Romanya’dan yetkililerin yola çıktığını söyledi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor. Uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdiye kadar en büyüğü 6.6 olan 22 artçı deprem oldu" bilgisini verdi. AFAD, saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

Soylu: Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa depremden etkilendi. 7.4 büyüklüğündeki deprem elbette büyük bir deprem. 3. seviye alarm verildi. Depremin etkilerini değerlendirmeye çalışıyoruz. Arama ve kurtarma ekiplerimi bölgeye sevk ettik. Tüm birimlerimiz teyakkuz halinde. Son gelen artçı 6.4 olarak yaşandı. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" açıklamasında bulundu.

TIKLAYIN - Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem | Ölü sayısı artıyor; uluslararası yardım çağrısı yapıldı!

TIKLAYIN -Soylu: Uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm ortaya koyduk