Gündem

Elif Çakır: Bahçeli, Ayşe Ateş’in feryadına kulak vermelidir

28 Mayıs 2024 09:26

Karar yazarı Elif Çakır, köşe yazısında MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ve MHP'yi Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in sesini ve "Beni de öldürecekler" feryadını duymaya davet ederek, "Tetikçinin, azmettiricinin ayrımını yapmadan, sadece DEV SOL’dan olanıyla değil, kendi içlerinden birileri bile olsa “ellerinde ülkücü kanı olan” bütün alçaklarla hesaplaşsın." dedi.

Geçen günlerdeki konuşmasında 43 yıl önce MHP Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak’ı vuran katillere meydan okuyan, onlarla hesaplaşmak isteyen Devlet Bahçeli'ye seslenen Çakır, Bahçeli'yi Sinan Ateş cinayetinin katillerini de hesap sorma çağrısı yaparak "Bahçeli Sinan Ateş davasının önünü açmalıdır. Bunu hem kendisi için hem de partisi için yapmalıdır." ifadelerini kullandı.

Köşesinde Sözcü yazarı İsmail Saymaz ile Ayşe Ateş'in röportajına yer veren Çakır'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Dün Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Ayşe Ateş, eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın cinayeti birlikte tasarladığını belirterek eşinin kendisine “Olcay ve Ahmet beni öldürmek için kiralık katil arıyor. Kapı kapı dolaşıyorlarmış beni öldürmek için. Bir sürü kişiye gitmişler. Kimseye yaptıramıyorlarmış ama arıyorlarmış” dediğini aktardı.

Tutuklananların MHP ve Ülkü Ocakları’na mensup olduğunu söyleyen Ayşe Ateş “Soruşturma yürütülen 17 kişiye bakınca iddia edilen kurumsal saldırı içeriden yapılmış gibi bir izlenim oluşuyor. Bazen düşmanı uzakta aramamak gerek” diyor.

İsmail Saymaz’ın “Eşinizin vefatından sonra Olcay Kılavuz sizi aradı mı” sorusuna Ayşe Ateş’in cevabı şöyle: “Hayır, MHP’den hiç kimse. Zaten talimat vermişler; kimse ne başsağlığı dileyecek ne cenazesine gidecek diye. Zaten başsağlığı dileyenler partiden istifa ettiler.”

Saymaz’ın “Bahçeli, ülkü ocakları ve MHP ile ilgili estirilen isnat ve ithamların hepsi ayağımızın altındır” sözüne ise Ayşe Ateş’in cevabı şöyle:

“İsnat ve itham yok. Deliller ortada. Her şey gözler önüne serilmiş. İsnat ve itham olduğunu düşünen her kim varsa açıp dosyaya bakmalıdır.”

Ayşe Ateş haksız mı? Kimsenin itham ve isnat ettiği yok. Her şey ortada, bütün ülke bütün gerçeği biliyor, vahşice işlenen bu cinayetin üstünün örtülmesi mümkün değil.

O yüzden MHP lideri Devlet Bahçeli “Sinan Ateş cinayeti aydınlığa çıkartılmalı” diyen medya kurumlarını tek tek sayarak tehdit etmek yerine, Sinan Ateş davasının önünü açmalıdır. Bunu hem kendisi için hem de partisi için yapmalıdır.

Ve daha da önemlisi günlerdir “Beni de öldürecekler” diyerek feryat eden Ayşe Ateş’in sesini duymalıdır.

Sinan Ateş cinayetinin bütün boyutlarıyla aydınlatılmasını sağlamak iktidarın boynunun borcudur."

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.