Kültür-Sanat

Despina Vandi konuştu: Atatürk posterleri tarihi hafızaya hakaret olurdu, hem de Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgalinin 50. yıl dönümünde

21 Temmuz 2024 20:36

Türk bayrağı ve Atatürk posterinin yanına Yunan bayrağının da eklenmesi talebinin reddedilmesi üzerine Çeşme'deki konserini iptal eden Yunan şarkıcı Despina Vandi, "Atatürk posteri önünde sahne almak tarihi hafızaya hakaret olurdu" dedi.

Despina Vandi’nin Türkiye Eğitim Vakfı'nın düzenlediği İzmir Çeşme’deki konseri, şarkıcının Türk bayrağı ve Atatürk posterinin yanına Yunan bayrağının da eklenmesi talebinin reddedilmesi üzerine iptal edilmiş, Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli olaya dahil olmuştu.

10 Haber'in Yunan basınına dayandırdığı habere göre Vandi, "Herhangi bir Yunan sanatçısının arka planında dev Kemal Atatürk bayrağı posteri yer alan bir etkinlikte sahne almasının tarihi hafızaya hakaret olacağını belirtmek isterim. Hem de Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgalinin 50. yıl dönümünde” dedi.

Lâl Denizli, Despina Vandi konseri krizini T24'e anlattı: Sahip çıktığım şey Atatürk ve Türk bayrağı, "Şehri terk etsin" derken dostluğu değil hanımefendiyi hedef aldım

Despina Vandi Yunanistan bayrağı asılmayınca konserini iptal etti, Çeşme Belediye Başkanı Denizli tepki gösterdi: Herkes haddini bilecek!