Haberler

Despina Vandi Yunanistan bayrağı asılmayınca konserini iptal etti, Çeşme Belediye Başkanı Denizli tepki gösterdi: Herkes haddini bilecek!

17 Temmuz 2024 23:01

T24 Video

Çeşme’de Türk Eğitim Vakfı’na destek amacıyla düzenlenen Despina Vandi konseri, organizasyon şirketinin sahnede Yunanistan bayrağına yer vermek istememesinin ardından iptal oldu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Ne BAYRAĞIMIZI, ne de ATATÜRK’ümüzün bayrağını indirmeye hiç kimse cesaret edemez! Herkes haddini bilecek!" diye yazdı.

Konuk sanatçı, bu yıl Yunanistan’da 20 konser vereceğini belirtip, sahnede dengeleyici olması açısından bir Yunan bayrağı talep etti. İZ Gazete'nin haberine göre aynı ölçülerde bir bayrak bulunamadı ve organizasyon komitesi de sanatçının bayrak talebini reddetti.

Sanatçı, Atatürk ve Türk düşmanı olmadığını ancak kariyerini de düşünmek zorunda olduğunu belirtti, konser iptal oldu. İZ Gazete'nin aktardığına göre Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli sahneye çıkıp Vandi'nin şehir sınırlarından çıkmasını dilediğini söyledi.

"Hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez"

Denizli, "Türk bayrağı ve Atatürk posterlerinin inmesini istediğini söylediler. Bizim topraklarımızda, benim belediye başkanı olduğum bir kentte hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez, bunu aklından da geçiremez" dedi.

Konser iptal olunca, Despina Vandi için toplanan kitle defalarca 10. Yıl marşı ve Parla şarkısını söyleyerek tepki gösterdi.

Denizli'den paylaşım

Denizli, yaşananların ardından sosyal medya platformu X üzerinden de paylaşımda bulundu. Denizli "Ne BAYRAĞIMIZI, ne de ATATÜRK’ümüzün bayrağını indirmeye hiç kimse cesaret edemez! Herkes haddini bilecek!" ifadelerini kullandı.