Politika

Derya Yanık'tan sonra Binali Yıldırım da, Yeniden Refah Partisi'nin 6284 talebini yalanladı

13 Mart 2023 13:09

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'nin, Cumhur İttifakı'na katılmak için şart koştuğu 6284 sayılı Kanun'la ilgili, "Bu konuları hiç konuşmadık, nezaket ziyaretiydi" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'ne, "sadece nezaket ziyareti" yaptıklarını belirterek, Yeniden Refah'ın ittifak için şart koştuğu 6284 sayılı Kanun ile ilgili de, "Bu konuları hiç konuşmadık" yorumunda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da yaptığı açıklamada, "6284 sayılı Kanun'un ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" demişti. 

TIKLAYIN | AKP'nin "Kaldırılmasına problem yok" dediği iddia edilmişti; Bakan Yanık'tan, "6284'ün varlığı tartışmaya açılamaz" çıkışı geldi

Ne olmuştu?

AKP tarafından Cumhur İttifakı'na davet edilen Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılmak için beş madde sunduğu, bu maddelerden birinin de 6284 sayılı Kanun'un kaldırılması olduğu iddia edilmişti.

Habertürk'te Kübra Par’ın sunduğu “Açık ve Net” programına konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, taleplerin yer aldığı listeyi AK Parti'ye ilettiklerini ve kendilerine, "hiçbir problem yok" yanıtı verildiğini söylemişti.