Politika

AKP'nin "Kaldırılmasında problem yok" dediği iddia edilmişti; Bakan Yanık'tan, "6284'ün varlığı tartışmaya açılamaz" çıkışı geldi

13 Mart 2023 12:15

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması talebine AKP'li yetkililerin, "problem yok" yanıtını verdiği iddialarının ardından, "Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" dedi. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, içerisinde 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılmasını da öngören taleplerini AKP'ye ilettiklerini ve kendilerine, "hiçbir problem yok" yanıtı verildiğini söyledi.

6284 sayılı Kanun'un tartışmaya açılması tepkilere yol açarken, Bakan Yanık'tan konu hakkında paylaşım geldi. 

Yanık, Twitter'dan şunları kaydetti:

"6284 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz.

6284 sayılı Kanun'un ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez."

TIKLAYIN - Fatih Erbakan: İstanbul Sözleşmesi'nin uzantısı 6284 sayılı kanunun yürürlükten kaldırılsın

TIKLAYIN - Yeniden Refah Partili Doğan Aydal açıkladı: AKP, 6284 sayılı kanunun kaldırılması talebine “hiçbir problem yok” dedi