Gündem

Depremde yakınlarını kaybedenlerden "adalet nöbeti": Kaçak yapıya göz yumanlar soruşturmaya dahil edilsin

28 Haziran 2024 21:46

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 44 kişinin hayatını kaybettiği Sait Bey Sitesi'nde yakınlarını kaybeden aileler, basın açıklaması yaptı. Tuğba Erdemoğlu, aileler adına yaptığı açıklamada; "Burada hayatını kaybeden 44 canımız için adalet nöbeti başlattık. Burası kentsel dönüşüm ile yapılan 5 yıllık bir binaydı ve depremin 8. saniyesinde yerle bir oldu. Hiçbir kimseye yaşam alanı bırakmadı. Yetkililere buradan seslenerek ilk davanın üzerinden 16 ay gibi süre geçmesine rağmen kaçak yapıya göz yuman ilgililerin soruşturmaya dahil edilmesini talep ediyoruz" dedi. 

Aileler pankartlarla Dulkadiroğlu ilçesindeki Sait Bey Sitesi’nin enkaz alanında bir araya geldi.

TIKLAYIN - "Deprem olsa bardak kırpırdamaz" denilen Said Bey Apartmanı’nda 44 kişinin ölümüyle ilgili dava başlıyor: "Kibrit kutusuyla yapılsa daha sağlam olurmuş!"

TIKLAYIN - Said Bey Apartmanı skandalı: 2015’te kentsel dönüşümle yıkılıp “depreme dayanıklı” denilerek yeniden yapıldı, 44 kişiye mezar oldu

TIKLAYIN - Skandal görüntüler: 44 kişiye mezar olan Said Bey Apartmanı böyle yıkılmış

Tuğba Erdemoğlu, aileler adına yaptığı açıklamada, sitede hayatını kaybeden yakınları için adalet nöbeti başlattıklarını ifade etti.

Sait Bey Sitesi'ne ilişkin hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini kaydeden Erdemoğlu, şöyle konuştu:

"Burada hayatını kaybeden 44 canımız için adalet nöbeti başlattık. Burası kentsel dönüşüm ile yapılan 5 yıllık bir binaydı ve depremin 8. saniyesinde yerle bir oldu. Hiçbir kimseye yaşam alanı bırakmadı. Belediyeye sadece 400 metre uzaklıkta olan bu binanın 3 buçuk katı, kaçak yapıldı ve ne yazık ki ne belediye ne de yapı denetim firması tarafından hiçbir şekilde müdahale olmadı. Yetkililere buradan seslenerek ilk davanın üzerinden 16 ay gibi süre geçmesine rağmen kaçak yapıya göz yuman ilgililerin soruşturmaya dahil edilmesini talep ediyoruz."

Bilirkişi raporlarının eksik ve yetersiz olduğunu iddia eden Erdemoğlu, raporların teknik ve yetkin bir üniversite tarafından hazırlanmasını istediklerini belirterek, 4. duruşma tarihi olan 9 Temmuz'a kadar nöbeti devam ettireceklerini söyledi.