Haberler

Skandal görüntüler: 44 kişiye mezar olan Said Bey Apartmanı böyle yıkılmış

28 Kasım 2023 00:30

T24 Video

Özgür Zeren

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan, 44 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Apartmanı’nın deprem öncesinde çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, apartmanın ayakta durmasını sağlayan perde betonun yarım yapıldığı, eksik bölümün dolgu ile kapatıldığı açıkça görülüyor. Uzmanlar, binanın depremde yıkılmasının da bu eksiklerden kaynaklandığını ifade ediyor.

Depremde yıkılan Said Bey Apartmanı için 2015’te “depreme dayanıksız” şerhi düşüldüğünü, aynı yerdeki eski binanın kentsel dönüşüme sokulduğunu ve yıkılarak Said Bey Apartmanı’nın yapıldığını T24 ortaya çıkarmıştı.

Skandal görüntüler

Apartmanın yapılmasından hemen sonra, yan apartmanın da kentsel dönüşüme girdiği ve yıkıldığı öğrenildi. Bu süreçte, yıkımı yapılan yan binada yaşayanlar, yeni yapılan Said Bey Apartmanı’nın perde duvarlarının eksik olduğunu fark etti. Müteahhidi uyarmak isteyen komşu binanın sakinleri, perde betonun yarım yapıldığını video ile kaydetti. Eksik bölümün dolgu ile kapatıldığı da söz konusu kayıtta yer aldı.

Bu durumu videoya çeken kişi aynı zamanda Said Bey Apartmanı’nın müteahhidi olan market sahibi Hasan Çam’ı uyararak “Hasan abi burası senin iş yerinin perde betonu çekmenin, bura da bizim bina abi.  Bak bu araya perde atılmamış abi, perde yarıda bırakılmış. Burası dolgu biliyorum ben. Şimdi ben bu binayı yıkınca ben kayma olabilir toprak. Üst katta da sizin zaten jeneratörünüz var. Burayla bir ilgilenir misiniz abi?” diyor.

Yıkımın tamamlanmasından sonra çekilen görüntülerde ise perde betonun yarım yapıldığı açıkça görülüyor.

Müteahhit Hasan Çam, Said Bey Apartmanı’nın yıkılmasına ilişkin açılan davanın tutuklu sanıkları arasında yer alıyor.

TIKALYIN - Said Bey Apartmanı skandalı: 2015’te kentsel dönüşümle yıkılıp “depreme dayanıklı” denilerek yeniden yapıldı, 44 kişiye mezar oldu