Gündem

Demokratik Toplum Kongresi: Türkiye, İŞID'e destek vermekten vazgeçmeli

Rojova'daki katliama ilişkin açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi, 'Kürt, Arap halkları başta olmak üzere Rojava halkına yönelik yapılan bu katliam tüm insanlığa yapılmış bir katliamdır' dedi

30 Mayıs 2014 23:00

Demokratik Toplum Kongresi, Rojova’nın Serêkaniyê bölgesinde gerçekleşen katliama ilişkin, “yaşanan katliamın sorumlusu aynı zamanda bunlara yardım eden ülkelerdir. Türkiye, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere uluslar arası güçleri İŞID çetelere destek vermekten vazgeçmelidir” dedi. 

Katliamın ardından basın açıklaması yapan, Demokratik Toplum Kongresi, “Suriye’nin dışından gelen Suriye’yi ve Rojava’yı kan gölüne dönüştürmek isteyen bu çetelere yapılan her yardım yeni bir katliama zemin sunmaktadır” ifadesini kullandı. Demokratik Toplum Kongresi tarafından yapılan açıklama şöyle: 

Esad rejiminin tekçi, baskıcı ve yasakçı politikalarıyla, uluslarası güçlerin müdahalesi ile Suriye kan gölüne dönüşmüş bulunmaktadır. Suriye’nin en istikrarlı bölgesi olan, halkların öz yönetimini inşa ettiği Rojava çetelerin hedefi haline gelmiştir.
Suriye ve Suriye halkları ile hiçbir bağı olmayan dış ülkelerin beslemesi ve örgütlenmesi olan İŞID vb çeteler her gün yeni bir katliam gerçekleştirmektedirler. Katliamcı ve kirli yüzlerini saklayarak İslam dinini kendilerine maske olarak kullanan insani hiç bir değerden nasibini almamış, kendileri dışında herkesi düşman gören çocuk, kadın demeden insanları katleden bu çeteler katliamlarına, Serêkaniyê katliamını eklemişlerdir.
         

Suriye’nin dışından gelen Suriye’yi ve Rojava’yı kan gölüne dönüştürmek isteyen bu çetelere yapılan her yardım yeni bir katliama zemin sunmaktadır. Bunların gerçekleştirdiği her katliamın sorumlusu aynı zamanda bunlara yardım eden ülkelerdir.

Bunun için öncelikle Rojava halkına yönelik uygulanan ambargo, hendek ve kuşatma politikalarına son verilmelidir. Türkiye, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere uluslar arası güçleri İŞID çetelere destek vermekten vazgeçmelidir. 

Kürt, Arap halkları başta olmak üzere Rojava halkına yönelik yapılan bu katliam tüm insanlığa yapılmış bir katliamdır. İnsanlık dışı bu katliamı lanetle kınıyor ve tüm Rojava halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyor acılarını paylaşıyoruz. Bu acıların bir daha yaşanmaması için Ortadoğu için demokratik bir model olan Rojava özerk yönetimini desteklemek, tanımak demokrasiden yana olduğunu ifade eden tüm ülkelerin, tüm halkların öncelikli görev ve sorumluluğudur.

 

İlgili Haberler