Gündem

DEM Parti'den silahlı saldırı yaşanan Santa Maria Kilisesi'ne "geçmiş olsun" ziyareti

29 Ocak 2024 17:39

DEM Parti heyeti, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde dün bir kişinin yaşamını yitirmesine neden olan silahlı saldırının yapıldığı Santa Maria Kilisesi’ne ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi.  Kiliseye gelen kar maskeli iki kişi tarafından ateş açıldı, ayine katılanlar arasında bulunan Tuncer Murat Cihan adlı kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili 51 kişi gözaltına alındı. 

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde dün yapılan pazar ayini sırasında düzenlenen silahlı saldırıya karşı kiliseye geçmiş olsun ve destek ziyaretleri sürüyor. Saldırıda yaşamını yitiren Tuncer Cihan için bugün Kağıthane Nurtepe Cemevi’nde tören düzenlenirken, DEM Partili bir heyet de kiliseyi ziyaret etti.

Heyette Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, DEM Parti İstanbul Milletvekilleri Çiçek Otlu ile Celal Fırat, İstanbul İl Eş Başkanları Gonca Yangöz ile Murat Kalmaz, Halklar ve İnançlar Komisyonu üyeleri ve parti yöneticileri yer aldı.

Ne olmuştu?

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi.  Kiliseye gelen kar maskeli iki kişi tarafından ateş açıldı, ayine katılanlar arasında bulunan Tuncer Murat Cihan adlı kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki katil zanlısının yakalandığını duyururken, IŞİD saldırısı ihtimaline dikkat çekerek, "Biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı olan bu zanlıların DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da saldırganlar ve bağlantılarıyla ilgili çok yönlü soruşturma yürütüldüğünü bildirdi. 

51 kişi gözaltında 

Saldırıdan kısa süre sonra olayla bağlantısı olduğu tespit edilen kişilere ait çok sayıda adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınanların sayıları 51’e yükseldi.

Şüphelilerden 23’ü sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilirken 28 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasına da başlandığı öğrenildi.

Tuncer Cihan için cenaze töreni düzenlendi 

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitiren Tuncer Cihan için Kağıthane Nurtepe Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cemevindeki törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı.

TIKLAYIN - Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti

IKLAYIN - Santa Maria Kilisesi'nde öldürülen kişinin yeğeni: Sadece ziyarete geldi, hafif zihinsel engelliydi

TIKLAYIN - Sarıyer'de kiliseye düzenlenen silahlı saldırı anları kamerada

TIKLAYIN - İmamoğlu silahlı saldırının yaşandığı Santa Maria Kilisesi'ne geldi: Hassas bir dönemdeyiz, süreci takip ediyoruz

TIKLAYIN - Adalet Bakanı duyurdu: Santa Maria Kilisesi saldırısında Başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi

TIKLAYIN - Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırı | Yerlikaya: Zanlılardan biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı, DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz

TIKLAYIN - Papalık Vekili Massimiliano Palinuro: Cumhurbaşkanı bize cesaret verdi, gösterdiği yakınlık için cemaatimiz minnettar

TIKLAYIN - Santa Maria Kilisesi’ndeki silahlı saldırıya dair yeni detaylar ortaya çıktı; gözaltı sayısı 51’e yükseldi

TIKLAYIN - Santa Maria Kilisesi saldırısında hayatını kaybeden Tuncer Cihan için cenaze töreni düzenlendi | "İkram veriyorlar diye kiliseye ziyarete gitmiş, zavallıyı niye vurdular?"

TIKLAYIN - Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan'ın ablası: Yüzde 80 zihinsel engelliydi, melek gibi birini öldürdüler!