Gündem

Adalet Bakanı duyurdu: Santa Maria Kilisesi saldırısında Başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi

28 Ocak 2024 15:02

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne ayin sırasında maskeli iki kişinin silahlı saldırısında bir kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin, “Bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir” açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da kilisede ayin sırasında yaşanan silahlı saldırıyı kınadı. Tunç, X hesabından şu açıklamayı yaptı:

“İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.”

TIKLAYIN - Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti