Politika

Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan Özgür Özel'e tebrik

05 Kasım 2023 22:01

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Altılı Masa'nın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 38. Olağan Kurultay'da CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Özgür Özel'i telefonda tebrik etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 38. Olağan Kurultay'da CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel'i telefonla arayarak tebrik etti. Davutoğlu ayrıca kurultay Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu ve önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonla görüşerek, kurultaylarının hayırlı olması temennisini iletti.

Karamollaoğlu da, "CHP 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlığa seçilen Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyorum" dedi.

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda 2. gün: Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçiliyor

Dün “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla başlayan ve genel başkan değişimiyle bir devri kapatan CHP 38. Olağan Kurultayı, 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu’nun belirlenmesi için ikinci gün de devam ediyor. 

Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda partinin kurultayın ardından en yetkili organı olan PM belirlenecek. Genel başkanlık seçimi için oy kullanan 1366 delege, 60 kişiden oluşan PM üyelerinin seçimi için de sandık başına gidecek. Bu kapsamda, PM üyeliği seçimleri için aday başvuruları saat 19.00'a kadar Kurultay Divanı'nca kabul edilecek. Adayların sıra numaralarının belirlenmesi ve seçim için hazırlıkların tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde PM üyelerinin seçimine geçilecek. Delegeler, kurultayın bugünkü bölümünde PM üyelerinin yanı sıra 15 kişiden oluşan YDK'nin üyelerini de seçecek.

TIKLAYIN - CHP 38. Olağan Kurultayı'nda 2. gün: Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçiliyor

TIKLAYIN - İşte Özgür Özel’in anahtar listesinden ilk isimler

TIKLAYIN - Değişimin maliyeti | Kılıçdaroğlu destekçisi delegeler yerel seçimlerde Özel'i boykot eder mi?

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu dönemi bitti, yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel!

TIKLAYIN - Özgür Özel'den zafer konuşması: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, ailesi, öğretmenleri ve delegelere teşekkür etti

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - CHP’de 13 yıllık Kılıçdaroğlu dönemi seçim sandığında değil, kurultay sandığında kapandı; Özel-İmamoğlu dönemi başladı

TIKLAYIN  - Özgür Özel kimdir: Eczacılıktan, İmamoğlu'yla el ele CHP Genel Başkanlığı'na