Medya

Cumhuriyet gazetesinden yazısını yayımlamadığı Genel Yayın Yönetmeni Mollaveisoğlu'na: Uyum sağlayamadı

15 Haziran 2023 07:01

Cumhuriyet gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu’nun yayımlanmayan yazısının ardından yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Gazetenin açıklamasında, “6 aydır Genel Yayın Yönetmenliği yapan Mollaveisoğlu, Cumhuriyet gazetesine uyum sağlayamadı. İyi bir televizyon programcısı olmasına karşın yönetim yeteneği gösteremedi. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği makamının ne derecede önemli olduğunu özümseyemedi” dendi.

Ekonomik durumun kötüye gittiği ve basın kuruluşlarının zor durumda olduğu belirtilen açıklamada, gazeteye ısrarla saldırı düzenlendiği savunuldu. Açıklamada bir kez daha, “Cumhuriyet Vakfı ve Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur; işgal edilemez, satılamaz, satın alınamaz” denildi.

Cumhuriyet gazetesinin dün yaptığı açıklama şöyle:

“Önce hukuken sonuçlanmamış sözleşmeleri kanıt göstererek iki konuda savcılığa şikayette bulundular.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı her iki konuda da hukuken kovuşturmaya yer olmadığını belirterek takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine konuyu sosyal medyaya taşıdılar.

En son olarak Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, suçlayıcı bir yazı yazdı.

6 aydır Genel Yayın Yönetmenliği yapan Mollaveisoğlu Cumhuriyet gazetesine uyum sağlayamadı. İyi bir televizyon programcısı olmasına karşın yönetim yeteneği gösteremedi. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği makamının ne derecede önemli olduğunu özümseyemedi.

Ekonomik durum kötüye gidiyor... Dolar yükseliyor. Tüm basın kuruluşları ekonomik açıdan zor durumda ama bu grup ısrarla gazeteye saldırıyor.

Cumhuriyet Vakfı ve Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur; işgal edilemez, satılamaz, satın alınamaz.”

Mollaveisoğlu künyeden çıkarıldı

Bu arada Cumhuriyet gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Mollaveisoğlu’nu künyeden çıkardı.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı, gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni (GYY) Arif Kızılyalın, İdari-Mali İşler Müdürü Osman Selçuk Özer ve Reklam Müdürü Esra Bozok hakkında, bir e-ticaret firmasından Ocak 2023’te yürürlüğe giren e-ticaret yasası aleyhine manipülatif haber yapma karşılığında "kayıt dışı para aldıkları" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet gazetesi ile Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, söz konusu iddia ile yapılan suç duyurusuna ilişkin farklı tonlarda açıklamalar yaptı. Mollaveisoğlu, "Kendim ve ekibim adına bizden önce yapıldığı iddia edilen, bizimle hiç ilgisi olmayan iddiaların tespitini ve gerçek ise gazetecilik etiği açısından asla kabul edilemez bu durumla ilgili gereğinin yapılmasını istedim" dedi. Cumhuriyet gazetesinin açıklamasında ise söz konusu iddialar yalanlanarak, "içeriden bir saldırı" yapıldığı savunuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; 9 Haziran'da suç duyurusuna ilişkin, "kovuşturmaya yer yok" kararı verdi.

TIKLAYIN - "Para karşılığı manipülatif haber" iddiasında Cumhuriyet gazetesi ile Genel Yayın Yönetmeni'nden farklı tonda açıklamalar
TIKLAYIN - Cumhuriyet Vakfı'ndan Cumhuriyet gazetesi yönetimine suç duyurusu: Çikolata kutusunda gelen paralar karşılığında kasıtlı haberler yapıldı!

Mollaveisoğlu, dün kendi internet sitesinde yayımladığı yazısında, gazetenin, "Cumhuriyet'te para karşılığı manipülatif haber" iddiasıyla ilgili yapılan suç duyurusunun ardından yayımladığı başyazıya atıfta bulunarak, "Kimse gazeteyi ele geçirmek istemiyor" dedi. Öte yandan Mollaveisoğlu, gazete yönetiminin aksine para karşılığı manipülatif yayın yapıldığı iddiasını doğrularken, kaleme aldığı yazının Cumhuriyet gazetesinde yayımlanmadığını ifade etti.

TIKLAYIN - Cumhuriyet gazetesi, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni'nin yazısını yayımlamadı: Kimse gazeteyi ele geçirmek istemiyor; Alev Coşkun manipüle ediliyor