Politika

CHP'li Salıcı, Öcalan'ın çağrısını değerlendirdi: Bu dönemin devamında bir demokratikleşmenin gelmesi gerekiyor

28 Şubat 2025 17:37

Güncelleme: 28 Şubat 2025 17:43

T24 Haber Merkezi 

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın terör örgütüne yönelik silah bırakma ve kendisini feshetme çağrısının ardından başlayan sürece ilişkin olarak; “Umarım örgütü feshetme ve silah bırakma gerçekleşir ve yeni bir dönem açılır. Bu dönemin devamında bir demokratikleşmenin gelmesi gerekiyor ve bu demokratikleşmenin sadece Kürtler için değil, bütün Türkiye’de yaşayan 85 milyonun tamamı için gelmesi gerekiyor. Şöyle bir tercihte değiliz: Ya barış ya demokrasi. Hem barış olsun, hem demokrasi olsun” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "terör eylemlerine son vererek lağvedilmesi" çağrısı yaptığı PKK'nın lideri Abdullah Öcalan, aylardır beklenen çağrıyı yaparak, PKK'nın kendini feshetmesi ve tüm grupların silahları bırakması gerektiğini açıkladı. Öcalan'ın çağrısında "Sayın Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrı, Sayın Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu iradeyle diğer siyasi partilerin malum çağrıya dönük olumlu yaklaşımlarıyla oluşan bu iklimde silah bırakma çağrısında bulunuyor ve bu çağrının tarihî sorumluluğunu üstleniyorum" ifadeleri yer aldı. Öcalan, "Devlet ve toplumla bütünleşme için kongrenizi toplayın ve karar alın" dedi. 

Öcalan'ın "Barış ve Demokratik Toplum" çağrısına ek olarak gönderdiği "Bu perspektifi ortaya koyarken, şüphesiz, pratikte silahların bırakılması ve PKK'nin kendini feshi, demokratik siyaset ve hukuki boyutun tanınmasını gerektirir" notu da okundu. 

Öcalan'dan tarihî çağrı

Öcalan'dan tarihi çağrı: Tüm gruplar silahları bırakmalı, PKK kendini feshetmeli!

İşte Öcalan'ın "silah bırakma" ve "PKK'nın feshedilmesi" çağrısı yaptığı "Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı" başlıklı açıklamanın tam metni

Sırrı Süreyya Önder: Bu ülkenin bütün evlatlarını; asker, polis ayırt etmeksizin saygıyla anıyoruz

İmralı heyetiyle görüşen Abdullah Öcalan'dan yıllar sonra ilk fotoğraf

Medya, Abdullah Öcalan'ın çağrısını nasıl gördü?

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakma ve örgütü lağvetme çağrısı, dünya basınında nasıl yankılandı?

HASAN CEMAL YAZDI - Silahlara veda zamanı... Hoş geldin barış!

MEHMET Y. YILMAZ YAZDI - PKK silah bırakacak, Saray da “baskı rejimini!”

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - Öcalan’dan beklenen çağrı geldi, şimdi ne olacak?

Rudaw Araştırma Merkezi tarafından, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin başkenti Erbil’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Erbil Forumu’na konuk olarak katılan CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Salıcı'nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: