Politika

CHP, İmamoğlu için toplandı: Ekrem Bey'e siyasi yasak verilmesi, toplumsal bir infiale sebebiyet verir

24 Eylül 2024 12:25

T24 Ankara

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası için ihtimalleri değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıda kesin bir karara varılamayacağını belirten parti kurmayları, istinaf mahkemesinin tavrına göre hareket edilmesi gerektiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise ABD ziyareti nedeniyle toplantıya katılamadı. Toplantının ardından açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Çitçi, davanın takipçisi olacaklarının altını çizerek; ''Toplantı içeriğinde en başından bugüne kadar gelinen hukuki süreci değerlendirdik. Bundan sonraki süreci değerlendirdik. Olası bir antidemokratik, hukuka aykırı alınması durumunda Türkiye'ye maliyeti ne olacak, bizi ne bekliyor kısımlarını değerlendirdik'' ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel'den İmamoğlu'nun davasına dair açıklama: Kendilerine de Türkiye'ye de kötülük olur

CHP kurmayları, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak talebiyle yargılandığı davayı görüşmek üzere, yarın İstanbul’da toplandı. Toplantıdan, kesin bir karar beklenilmemesi gerektiğini söyleyen CHP kurmayları, “Ekrem Bey'e bir siyasi yasak verilmesi, toplumsal bir infiale sebebiyet verir. O yüzden siyasi bir kararla, siyasi olarak mücadele etmek gerekir. Biz de tam bunun için toplanıyoruz” dedi.

İmamoğlu'ndan ''cumhurbaşkanlığı adaylığı'' açıklaması: Dava tam bir sefillik, görüşme halindeler, genel başkanımız sonucu paylaşacaktır

''Ahmak'' davası için toplanıldı

İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği suçlamasıyla yargılandığı davanın, İstinaf Mahkemesi’nde incelemesi sürüyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermiş, bu cezanın sonucu olarak siyaset yasağı da gelmişti. Belli aralıklarla konu hakkında bir araya gelen CHP kurmayları, istinafta bekleyen karar için bir kez daha toplandı.

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na telefon: Demokrasiye ve Türkiye'ye yakışmayan siyasi yasaklar, yanındayım

Özel'in talimatıyla toplanıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla düzenlenen toplantıda CHP Genel Merkezi’nden temsilcilerin yanında İmamoğlu ve avukatları da katıldı. Ankara’dan katılan heyette; Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Medya ve Halkla İişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yer alıyor. 

TIKLAYIN - CHP Grup Başkanvekili Günaydın: İmamoğlu kararı onanırsa, erken seçimi 2026- 2027’ye bırakmadan memleketi seçime zorlayacak bir hale dönüştüreceğiz

Toplantının ardından açıklama yapıldı: Türkiye'ye maliyeti ne olacak, bizi ne bekliyor kısımlarını değerlendirdik

Toplantının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, davanın takipçisi olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bugün bu toplantımızın gündemine ilişkin sayın Genel Başkanımız havalimanında gerekli açıklamaları yaptı. O açıklamaların üzerinden tekrar geçmekte farklılık görmüyoruz. Bu toplantımız ilk toplantımız değildi. Daha öncede bu toplantıları yaptık. Ancak Genel merkezimiz düzeyinde yapmıştık. Bugün genel başkanımız yolculayacağımız için hepimiz İstanbul'daydık. Söz konusu toplantımız İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantı içeriğinde en başından bugüne kadar gelinen hukuki süreci değerlendirdik. Bundan sonraki süreci değerlendirdik. Olası bir antidemokratik, hukuka aykırı alınması durumunda Türkiye'ye maliyeti ne olacak, bizi ne bekliyor kısımlarını değerlendirdik. Toplantımızı nihayete erdirdik. Bundan sonrada toplantılarımıza devam edeceğiz. Günbegün bu süreci yakından takip edeceğiz. Biz de sizler gibi yargı sürecini takip ediyor olacağız."


Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?