Politika

"CHP ile ittifak kurmayacağız" diyen Çelik: AKP Genel Merkezi'ne geldiğinizde bir suç merkezine mi gelmiş oldunuz?

14 Haziran 2024 22:21

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP ile ittifak kurmayacağız. Ne AKP AKP olmaktan çıkacak, ne 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Habertürk Televizyonu canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlatan Ömer Çelik, görüşmelerin ardından CHP ve MHP arasındaki tartışmalar hakkında şöyle konuştu:

"CHP'nin siyasetle ilgili tartışmaları, sistemle ilgili tartışmaları rejim tartışmasına döndürme gibi kötü bir siyasi huyu var. Bu da askeri darbelerle, vesayetle, muhtıralarla birlikte yürüdüğünde çok maliyeti arttıran bir şey oldu. Biz zaten bu maliyete karşı çıktığımız için dedik ki demokratikleşsin. Tam 15 yıl boyunca bütün cümlelerin üstünde kurduğumuz cümle neydi? Sivil siyasetin üstünlüğü. Niye? Çünkü bu sorunları çözmesi gereken sivil siyasetti.

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU'NUN ANALİZİ - Bahçeli "AKP içinde suyu bulandıranlar, feragat ederiz, gereğini yaparız" sözleriyle ne demek istedi; Cumhur İttifakı'nın sürmesini koşula mı bağladı?

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye çağrı: Memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir

İkincisi şöyle bir şey vardı: 'Bu meseleler, devlet meselesidir, hükümet buna karışamaz'. Vatandaş hükümeti, devleti yönetsin diye seçiyor. Ama sistem şöyle işliyordu: Sistem hükümetin üstüne Milli Güvenlik Kurulu'nu koymuş, vesayet kurumu olarak. Anayasa'nın üzerine kırmızı kitap diye bir şey koymuş. Başbakanlığın üzerine Cumhurbaşkanlığı makamı konulmuş. Turgut Özal ve Abdullah Gül döneminde vesayet kurumu olarak işletilmedi."

CHP'den yapılan açıklamaları eleştiren Çelik, "Bir diyalog süreci olmuş, buyurmuşsunuz AKP Genel Merkezi'ne gelmişsiniz, biz de bundan gayet memnuniyet duyduğumuzu açıklamışız. Cumhurbaşkanımız, AKP genel başkanı olarak iade-i ziyarette bulunmuş. Bundan hemen sonra Cumhur İttifakı birleşenlerine, AKP ve MHP'ye suç ortağı ifadesinin kullanılmasının ne siyasi nezaketle ilgisi var ne siyasi idrakle ilgisi var. O zaman siz AKP Genel Merkezi'ne geldiğinizde bir suç merkezine mi gelmiş oldunuz?" dedi.

TIKLAYIN - Özgür Özel "MHP'deki ikili" demişti, "Onlardan biri benim" diyen İzzet Ulvi Yönter, yanıt verdi: Aşağılık müfteri, iddialarını ispat etmezsen ahlaksızsın, şerefsizsin, namussuzsun!

İttifak tartışmalarına yanıt veren Çelik, "CHP ile ittifak kurmayacağız. Ne AKP AKP olmaktan çıkacak, ne CHP CHP olmaktan çıkacak. Ne biz politikalarımızı savunmaktan vazgeçeceğiz, ne onlar bizi eleştirmekten vazgeçecek, ne de bir ittifak kuracağız" şeklinde konuştu.



TIKLAYIN - Erdoğan-Özel görüşmesi öncesi Bahçeli'nin paylaşımı gündem oldu: Allah bana yeter

TIKLAYIN-Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne gidiyor

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye çağrı: Memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir

TIKLAYIN - Bahçeli’nin sert çıkışı gazete manşetlerinde nasıl yer buldu?

TIKLAYIN - Ayşe Ateş: Devlet Bahçeli de duruşmaya gelsin, yargılananları şimdiye kadar korudular, çabaları boşa gitmesin

TIKLAYIN - Erdoğan'la görüşen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit eden, suçluyu öven kim varsa dün ne söylediğine bakarak ne konuşacağını düşünsün

TIKLAYIN - AKP Sözcüsü Çelik'ten Erdoğan-Özel görüşmesi sonrası açıklama

TIKLAYIN - 18 yıl sonraki tarihi zirve sona erdi: Erdoğan'ın Özel'le iade-i ziyaret görüşmesi 1,5 saat sürdü