Politika

CHP'de İzmir adayı belli oluyor; Merkez Yönetim Kurulu Cemil Tugay'ın adını Parti Meclisi'nin onayına sundu

CHP MYK’sı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için PM’ye Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay’ın ismini sunma kararı aldı

29 Ocak 2024 20:07

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Parti Meclisi’ne (PM) Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ismini sunma kararı aldı. CHP’li bir yönetici, Eren Erdem’in Cemil Tugay’la ilgili iddialarına karşılık ise “Sosyal medya mesajıyla hareket edecek değiliz, iddia varsa mahkemeye sunulur” dedi.

Aday belirleme sürecinin devam ettiği CHP’de iki günlük İzmir mesaisi bugün MYK toplantısının ardından PM toplantısıyla devam ediyor. Edinilen bilgiye göre CHP MYK’sı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için PM’ye Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ismini sunma kararı aldı. PM’de yapılan oylamada kabul edilmesi halinde CHP’nin İzmir Büyükşehir adayı Cemil Tugay olacak.

Tugay, Özgür Özel ile görüştü 

Cemil Tugay, adaylık kararı öncesinde CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Özgür Özel’le de bir araya gelmişti. Tugay, bu görüşmenin ardından Genel Merkez yöneticileriyle de değerlendirmelerde bulunmuştu.

Bu arada, CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in Cemil Tugay’a yönelik iddiaları ile ilgili ise CHP’li üst düzey bir yönetici değerlendirmelerde bulundu. CHP’li yönetici Tugay’ın belirlenmesi ile ilgili “Anketlere baktık, kamuoyunun beklentileri de değerlendirildi” dedi. Aynı yönetici Eren Erdem’in, Cemil Tugay’ın “beşli çete” olarak nitelendirdiği müteahhitlerle ilişkisi olduğuna yönelik iddialara ilişkin de “Sosyal medya mesajlarıyla hareket edecek değiliz. Bir kişinin iddiası belgeleri varsa mahkemelere sunar” dedi.

TIKLAYIN - CHP’de “İzmir” krizi büyüyor | Genel Merkez'i terk eden İzmir İl Başkanı: PM bitsin değerlendirme yapacağım