Politika

CHP’de “İzmir” krizi büyüyor | Genel Merkez'i terk eden İzmir İl Başkanı: PM bitsin değerlendirme yapacağım

Eren Erdem, “Cemil Tugay aday yapıldığı an, Mehmet Cengiz ile ilişkilerini açık seçik ortaya koyan tüm belgeleri paylaşacağım” demişti

29 Ocak 2024 18:51

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek ve Parti Meclisi’nin (PM) onayına sunmak üzere toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) toplantısı uzarken, Genel Merkez’i terk eden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, T24’ün sorusu üzerine, “Parti Meclisi toplantısı bitsin değerlendirme yapacağım” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in aday göstermek istediği Cemil Tugay’a yönelik tepkilerin sürdüğü öğrenildi.

CHP MYK, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının yanı sıra İzmir ilçelerinde belediye başkan adaylarını belirlemek üzere bugün 16.30’da toplandı. CHP Genel Başkanı Özel’in İzmir Büyükşehir adaylığı için MYK’ya tek isim olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay’ı önermek istediği ve bu kapsamda Tugay’la bir görüşme yaptığı da öğrenildi.

Cemil Tugay, bugün parti binasında Genel Merkez yöneticileri ile de görüşürken, aynı saatlerde Tugay’ın adaylığına karşı çıkan CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu ve İl yöneticileri de Genel Merkez binasındaydı. MYK toplantısı iki saatten fazladır sürerken, Aslanoğlu’nun parti binasını terk ettiği öğrenildi. T24’ün iddiaları sormak için ulaştığı Aslanoğlu, “Parti Meclisi bitsin, değerlendirmemi yapacağım” dedi. 

Eren Erdem, “Beşli çete” iddiasını ortaya atmıştı

Cemil Tugay’ın ismi, önceki gün CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelmişti. Erdem, İzmir Büyükşehir adayı yapılmak istenen Cemil Tugay’ın “Beşli Çete” olarak nitelendirdiği müteahhitlerle ilişkisi olduğunu iddia ederek, “Cemil Tugay aday yapıldığı an, Mehmet Cengiz ile ilişkilerini açık seçik ortaya koyan tüm belgeleri paylaşacağım” demişti. 

TIKLAYIN - Eren Erdem: Tunç Soyer harcanmak üzere, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay aday yapılırsa Mehmet Cengiz ile ilişkilerinin belgesini paylaşacağım