Medya

Cemil Barlas'tan Mustafa Varank'a: Davutoğlu'nun trollerine sahip çıkıyor!

Varank, Aydın Ünal ile fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşmıştı

10 Mart 2017 16:38

Gazeteci Cemil Barlas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun trollerine sahip çıktığını iddia etti. 

Gazeteciler.com internet sitesi, geçtiğimiz günlerde Güneş'in Yayın Yönetmeni Turgay Güler için "haşerat" benzetmesi yapan AKP Ankara Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal ile birlikte çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğrafı "Bu üçlüye kötü haber" başlığıyla haberleştirmişti. Haberin görselinde Turgay Güler, Cemil Barlas ve Türkiye yazarı Fuat Uğur'un fotoğrafları kullanılmıştı. 

Varank'ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım...Söz konusu haberi sosyal medya hesabında alıntılayan Cemil Barlas, paylaşımına "Sanki varank'ın davutoğlunun trollerine sahip çıktığını bilmiyoruz. Hepsi aynı" notunu düştü.

Ne olmuştu?

Turgay Güler,  Mustafa Yeneroğlu’nun “Deniz Yücel (Die Welt muhabiri) gazeteciden ziyade aktivist. Bundan bağımsız olarak tutuklama kararı çok sorunlu. Propaganda kavramı çok geniş yorumlanıyor” açıklamasına tepki göstermişti. “Yahu bu sayın vekil PKK tetikçisi Deniz Yücel’in tutuklanmasına karşı çıkıyor. Tıpkı Kandil gibi, Merkel gibi” diyen Güler’e, Yeneroğlu’nun yanıtı "Aktivist kelimesini anlamaktan aciz terbiye yoksunu sözde gazetecilik yapıyor. Yücel de militan edasıyla gazetecilik yapıyordu. Farkın ne?” olmuştu.

Güneş'in Yayın Yönetmeni ile AKP'li vekil arasında 'militan' tartışması: Siz oturduğunuz yerden çalıp oynarken!..

AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal da “Haşerat” dediği Güler’e Twitter’dan şöyle seslenmişti:

“Haşerat, hayatı mücadeleyle geçmiş, 15 Temmuz yiğidi, Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'na yaptığını, yarın da sana yapacak. Susmak kurtarmaz.”

Turgay Güler de, kendisi için "Haşerat" benzetmesi yapan Yeni Şafak yazarı ve AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal'a tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Die Welt muhabiri Deniz Yücel ile ilgili olarak ileri sürdüğü  "1 ay kişi bu kişi PKK’nın temsilcisi, Alman ajanı olarak Alman Konsolosluğunda saklanmıştır" iddiasını hatırlatan Güler, "Şimdi bu terbiyesiz, ahlaksız ve ne idüğü belirsiz sinsilere, fırıldaklara bakacağız. Ne diyecekler nasıl kıvıracaklar" ifadesini kullanmıştı.

Güneş'in Yayın Yönetmeni'nden AKP'li Aydın Ünal'a: Terbiyesiz, sinsi, fırıldak!

Aydın Ünal'ın bu tartışmadan sonra Twitter hesabını kapatması dikkati çekmişti.