Kültür-Sanat

Cem Küçük: Demek ki Batı’da bile 'istediğini istediğin gibi söylersin' anlayışı doğru değilmiş, sonsuz ifade özgürlüğü yokmuş

Gervais’in Netflix’te yayınlanan yeni stand-up gösterisi SuperNature translarla ilgili bazı şakaları nedeniyle tepki çekti

27 Mayıs 2022 07:35

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, ünlü İngiliz komedyen Ricky Gervais’in son gösterdiği SuperNature'da translarla ilgili bazı şakaları nedeniyle eleştirilmesine ilişkin olarak, "İşte ifade özgürlüğü nerede başlar, nerede biter tartışması Batı’da yeniden alevlendi. Netflix paralı bir mecra. İsteyen izler istemeyen izlemez denilebilir. Ama işte Batı’da bile sonsuz ifade özgürlüğü yokmuş..." dedi. 
 
Küçük, "Batı'da ifade özgürlüğü sonsuz mu?" başlıklı yazısında şunları kaydetti:
 
"Bence de Gervais sürekli aynı konular üzerine espri yapıyor ve bu durum iyice baydı. Trans birey ya da eş cinsellere karşı mı, emin değilim. Bence onların reklamını bile fazlasıyla yapıyor. 
 
Demek ki Batı’da bile istediğini istediğin gibi söylersin anlayışı doğru değilmiş. Ricky Gervais bu defa Batı’da tersten eleştiriliyor. Tabii sosyal medyada Gervais’in destekleyenler de var. 'Adam herkesi, her şeyi eleştiriyor. Transları eleştirince niye itiraz ediyorsunuz?' diye soranlar da var. 
 
Bu arada trans ve eş cinsellerin Batı’da ne kadar güçlü oldukları ve kendi aleyhlerine çıkan her yazı ya da gösterileri bastırmada PR’larının ne kadar etkili olduğu görülmüş oldu. 
 
Muhtemelen Netflix gösteriyi çıkarmayacak ama örgütlü bir tepki olursa geri adım atabilir. Eş cinsel lobisi, sandığımızdan daha güçlü."