Politika

Özgür Özel'den Bahçeli'ye 4 Sinan Ateş sorusu: O iki kişi iddianameden nasıl ayıklandı?

21 Mayıs 2024 13:39

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Kendisini hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıt veren Özel, Bahçeli'nin kendisine yönelttiği soruları kimin yazdığını bildiğinin altını çizerek, "Ben o soruları kimin yazdığını biliyorum. MHP örgütünün illallah dediği ikili" dedi. Özel, söz konusu isimlerin yanıtlaması için Bahçeli'ye Sinan Ateş cinayeti ile ilgili dört soru sordu.

"Şu meşhur ikili var ya. Gerçek MHPlilerin tüylerini diken diken eden ikili. Gece bir elinde bardak, bir elinde tweetler atan, 'Meclis'in uzman çavuşuyum' diyen var ya... O ikisi 4 tane soru yazmış promptera" diyen Özel'in Bahçeli'ye sorduğu sorular şu şekilde:

"-Bu iki kişinin isimleri Sinan Ateş iddianamesinden nasıl ve kimler tarafından iddianameden ayıklanmıştır?  

- Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış birinin ölümünden sonra  kimse tweet atmayacak cenazeye gitmeyecek taziye bildirmeyecek diyen hangi ikisidir? Bu talimatı partiye hangi ikisi yaymıştır?

-Tetikçiyi kaçıran aracın fotoğrafları açığa çıkıp Ülkü Ocakları Genel Başkanına bu aracın ceza yemeyecek, trafikte durdurulmayacak statüsüne getirilmesine hangi ikisi katkı sağlamıştır?

-İran Cumhurbaşkanı'nın ölümünün üzerindeki sis perdesi aralanmasın" diye bugün promptera yazanlar Sinan Ateş davasının üzerine sis çöktürürken payı nedir? Yoksa bu sisin kendisi bu ikisi midir?"

TIKLAYIN-Bahçeli'den Özgür Özel'e sorular: Bağımsız Kürdistan’ın kurulmasından yana mısınız?

Gözaltına kaybedilen yakınlarının akıbetini soran ve  Cumartesi Anneleri'nin eylemlerinin 1000. haftaya ulaştığını anımsatan Özel, "Bu hafta 1000. hafta. Bu hafta anayasal hakkın kullanımına şahitlik etmek istiyoruz. CHP her hafta olduğu gibi bu hafta da orada olacak. Cumartesi Anneleri'nin etrafındaki utanç bariyerlerini kaldırın" diye konuştu.

Devamında Kobani Davası kararlarına değinen Özel, kararların hukuki değil siyasi olduğunu ifade etti. Özel, "Biz bu davanın hukuki olmadığını hep söyledik siyasi olduğunu ifade ettik etmeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumartesi Anneleri/ İnsanları açıklamaları

"Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kriminal ve karanlık bakanı” diyen Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Erdoğan, Cumartesi Anneleri'ne söz verdi. Berfu Ana hayattaydı ve ona bir devlet sözü verdi. Berfu Ana bu görüşmeden 2 yıl sonra evladına kavuşamadan gözü açık gitti. Cumartesi Anneleri'nin bu hafta bininci haftası. Bu hafta hepimiz hep birlikte normalleşmenin aslında kullanımına şahitlik etmek istiyoruz. CHP her hafta olduğu gibi burada olacak. 12 Eylül Darbe döneminde yaşanan kayıpların anaları var orada. Daha sonraki dönemlerde faili meçhulların anneleri var. Bu hak aramaya kapıları kapıyorsanız. Tüm hukuksuzluklara sahip çıkıyorsunuz. Burada çağrımız Cumartesi Anneleri'nin etrafındaki utanç bariyerlerini kaldırın, hak arama mücadelesinin önünde durmayın, o acıyı yaşatanlara değil, yaşayanlara duygudaş olun. Bu ülkeden bu ayıbı kaldırın. Biz orada olacağız, arkalarında duracağız. 

Geçtiğimiz hafta ülkemizin siyasetini uzun süredir işgal eden bir siyasi davanın karar duruşması vardı. 10 kişiye yakın milletvekilimiz karar duruşmasını takip ettiler. Davada hukuki değil, siyasi kararların verildiğine hep birlikte şahitlik ettik.  Davanın iddianamesi, uzun yıllar siyasilerin kürsüden savcılara dikte edilmesi şeklinde yazılmıştı. Demirtaş ne bir başkası Yasin Bölü'nün ölümüyle bağlantılı bulamadı. Hiçbirisi insanların hayatını kaybetmesiyle ilgili süreçle ceza almadılar. Attıkları tweetlerden, başka başka zamanlarda kullandıkları ifadelerden ceza aldılar ve aslında kararı veren hakim cezaları verdiği yerle yükü sırtından attı. Demirtaş ve Yüksekdağ'a çok ağır ceza verdiler. Bu cezalar Erdoğan'ın siyasi adreslemesiyle uyumuyla. 

Bahçeli'ye 4 Sinan Ateş sorusu

Bahçeli'nin sorduğu sorular, bana sorulacak sorular değil, ben bu soruların kime sorulacağına biliyorum da bu seviyeye inmek istemiyorum. 

Şu meşhur ikili var ya. Gerçek MH'Plilerin tüylerini diken diken eden ikili. Gece bir elinde bardak, bir elinde tweetler atan, 'Meclis'in uzman çavuşuyum' diyen var ya... O ikisi 4 tane soru yazmış promptera

Bahçeli, bunları prompter okumuş, ben o promptera bunların kimlerin yazdığını biliyorum.  Size bu soruları yazan arsız metin yazarları var ya şu dört soruya cevap versinler bakalım;

Bu iki kişinin isimleri Sinan Ateş iddianamesinden nasıl ve kimler tarafından iddianameden ayıklanmıştır?  Sinan Ateş'in sokak ortasında ölümünden sonra kimse tweet atmayacak cenazeye gitmeyecek taziye bildirmeyecek diyen hangi ikisidir? Bu talimatı partiye hangi ikisi yaymıştır?

Tetikçiyi kaçıran aracın fotoğrafları açığa çıkıp Ülkü Ocakları Genel Başkanına bu aracın ceza yemeyecek, trafikte durdurulmayacak statüsüne getirilmesine hangi ikisi katkı sağlamıştır?

İran Cumhurbaşkanı'nın ölümünün üzerindeki sis perdesi aralanmasın" diye bugün promptera yazanlar Sinan Ateş davasının üzerine sis çöktürürken payı nedir? Yoksa bu sisin kendisi bu ikisi midir?

İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Şimdi 9. Yargı Paketi geliyor. İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çıkarken yaptıklarını savunmaya başladılar. Şimdi o kanunun en önemli maddelerinden birisi eşine, kadına şiddet uygulayanların uzaklaştırılması, zorlama hapsine itiraz yolunu açıyorlar. 6284'ün içini boşaltacak diye kadın örgütleri uyarıyordu, şimdi tazyik hapsini kaldırmaya yönelik itiraz mekanizmasını getirmeye.

İkinci husus AYM'nin bir kararı var. Kadın isterse kızlık soyadını kullanabilir. Onu düzenleyeceklerine onu yasaklayan kanun maddesi getirmişler. AYM'nin 153'üncü maddesinin arkasından dolanıyorlar. CHP olarak kadının ister evlilik sonrası eşinin soyadını, ister önceki soyadını, ister ikisini birden kullanmasını savunuyoruz. Bu mücadelenin arkasında olacağız.

Etki Ajanlığı açıklaması

Cumhur İttifakı bu yasayı geri çekmezseniz. Dünya siyasi tarihinin karanlık bir sayfasında yerinizi alırsınız.

Ata Emre Akman açıklaması

Babasını aradım "benim evladım gitti, ama lütfen bu konuda bütün siyasetçiler bişi yapın, ben yaptım başka babalar yanmasın" dedi. 

Yüreği yanan bu babanın haykırışıyla kurye haklarının derneğinin sesine kulak vermek lazım. 2022'de 58 kişi 2023'de 3'ü çocuk 68 motokurye hayatını kaybetmiş. Diyorlar ki mesleki yeterlilik belgesi aranmadığı için motorun üstüne çıkan herkes kurye. 

Bu konuda şu tedbirlerin alınması gerektiğini sıralıyorlar. Öyle her gün yanımızdan geçen o insanlar, aslında hayata pamuk ipliği ile bağlıdır. 

Diyorlar ki; İşçi sağlığı ve güvenliği, eğitimleri yeterince yapılmalıdır. Kuryelik tehlikeli meslekler arasına alınmalıdır. Motokuryelik mesleğine dair yasal düzenleme hazırlanmalıdır. 

Enflasyon açıklaması

Kamuda tasarruf adı altında memurun servisiyle uğraşıyorlar. Öğretmenin atamasını yapmamayı marifet sarıyorlar. İşsize kamuda iş vermeyeceklerini 3 yıllığına ilan ediyorlar. Öte yandan da geçtiğimiz hafta köprü ve otoyollara son 5 ayda 2. kez zam yaptılar. 1 Ocak itibariyle kamuya ait köprülere yüzde 76, yap-işlet- devret köprülerine, otoyollarına yüzde 50 zam yapmışlardı. Sonra kamuya ait köprülere yüzde 60, yap işret devretlere de bir 40 daha zam yaptılar. Sadece 5 ayda kamuya ait köprülerde yüzde 181, yap işret devretlerde yüzde 110 zam yaptılar. Enflasyonu düşüreceğiz diye asgari ücrete zam yapmamaya kalkanlar, emekliye 10 bin liraya muhtaç bırakanlar, 3 yıl boyunca emekli olan kadar memur alacağız diyen milyonlarca KPPS'de umutlarını tüketenlere yollara yüzde 181 zam yapıp enflasyonla mücadeleden bahsediyorlar. Bir yandan esnafın kredileri var. O kredilerin faizlerine geriye dönük zam yaptılar. 

Anket açıklaması

Nisan'da Türkiye'de yapılan hiçbir ankette 1. parti CHP'den başkası değildi. Mayıs ayındaki ilk anket geldi CHP yine 1. parti. Kurulduğu günden beri ilk kez Mayıs 2024'te emeklinin sesini duyamayanlar, mülakatı söz verip de kaldırmayanlar, kurulduklarından beri ilk kez yüzde 30'un altındalar"