Gündem

Öğrenci intiharları; KYK yurtlarında neler oluyor?

Candan Yıldız sordu, İyi Partili Hasan Subaşı, DEVA Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu yanıtladı

13 Haziran 2022 13:40

Antalya'da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK)  yurtlarında kalan 3 öğrencinin yaşamına son vermesi üzerine, intiharların nedenlerine ve KYK yurtlarında yaşananlara ilişkin sorular gündeme gelmeye başladı. 

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve  Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yaşananlar nedeniyle üzüntü duyulduğunu ancak ölümlerin 'gizlenmeye çalışıldığı' gibi iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve kamera kayıtlarının da ilgili kurumlarla paylaşıldığı belirtildi.

Konuya ilişkin Elmalılı Hamdi Yazır Yurt Müdürlüğü de dahil olmak üzere kentte yer alan yurt binalarındaki kamera sayılarının detayını paylaşan Antalya Valiiği, buna karşın intiharların ne zaman ve nerede gerçekleştiğine ilişkin herhangi bir ayrıntı vermedi. Valilik açıklamasında “157 adedi Elmalılı Hamdi Yazır Yurt Müdürlüğü’nde olmak üzere KYGM’ye ait 14 yurdumuzda bin 435 kamera ve bunun yanı sıra fiziki unsurlarla da güvenlik tedbirleri sağlanmaktadır. Meydana gelen üç olay adli kayıtlarımıza intihar olarak geçmiştir" ifadeleri kullanıldı

Peki  devlet yurtlarında neler oluyor?

Öğrencilerin soru işareti yaratan ölümleriyle ilgili neler yapılıyor?

"Tarikatların denetiminde" iddiaları araştırılıyor mu?

Candan Yıldız sordu, İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, DEVA Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu yanıtladı.

TIKLAYIN | Akdeniz Üniversitesi ve KYK'dan öğrenci intiharlarına ilişkin açıklama: "Dosyalar savcılığa intikal etmiştir"

TIKLAYIN - CHP, Antalya’daki öğrenci intiharlarını Meclis gündemine taşıdı: Komisyon kurulsun

TIKLAYIN - Antalya'da öğrenci intiharları: Akdeniz Üniversitesi, KYK ve valilikten açıklamalar geldi