Gündem

Akdeniz Üniversitesi ve KYK'dan öğrenci intiharlarına ilişkin açıklama: "Dosyalar savcılığa intikal etmiştir"

12 Haziran 2022 13:04

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü ve  Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK)  yurtlarda kalan 3 öğrencinin yaşamına son vermesine ilişkin olarak açıklama yaptı.

Akdeniz Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, “Öğrenci yurtlarında son dönemde yaşanan intihar olayları toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi bizlerde de büyük üzüntüye neden olmuştur. Yaşanan acı kayıplar için kıymetli öğrencilerimizin ailelerine, arkadaşlarına ve tüm üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz." denildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi için olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecektir."

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK), Antalya'da 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı içinde gerçekleşen 3 ölümlü intihar vakasıyla ilgili sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirtti.

KYK'dan, Antalya'da meydana gelen olaylarla ilgili yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Antalya'da genel müdürlüğümüze bağlı yurtlarda 2021-2022 Eğitim- Öğretim Yılı içerisinde gerçekleşen 3 ölümlü intihar vakasıyla ilgili sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Her üç olay emniyet tarafından soruşturulmuş, olay yeri incelemeleri yapılmış, gerekli ifadeler alınmış ve dosyalar savcılığa intikal etmiştir.

Süreç adli makamlarımız tarafından titizlikle yürütülmektedir. Olayların meydana geldiği yurtlarımızda güvenlik kameraları 24 saat aktiftir, görüntüler incelenmek üzere ivedilikle ilgili makamlara teslim edilmiştir. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak, tüm birimlerimizle, yaşanan bu üzücü olayların detaylı incelemelerini yakından takip ettiğimizi ve sürecin, başından itibaren emniyet ve adli makamlarımızla koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız."

Özdağ: 40 günde 3 intihar yaşandı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Antalya'da yaşanan öğrenci intiharlarıyla ilgili Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi girişinde açıklama yaptı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda 40 günde 3 intihar yaşandığını söyleyen Özdağ, "Bu 3 genç aynı yurtta kalıyordu. Anne ve babalarının bir tanesi olan bu genç kardeşlerimiz hayatlarının baharında yaşamlarına son verirken, kendilerine, anılarına bir kedi yavrusu kadar değer verilmedi" dedi.

İddialar ile ilgili artık kapsamlı bir soruşturmanın başlatılması gerektiğini ifade eden Özdağ, "Dün akşam bazı polis kaynaklarıyla görüşme yaptım. Basında ve sosyal medyada kamera olmadığına dair açıklamalar çıkmış, ancak polis kaynakları kamera olduğunu ve bazı intiharlarda kamera görüntüsünün olduğunu belirtti" diye konuştu. (DHA)


Metropoll'den yeni seçim anketi: 3 adaylı senaryoda seçim ikinci tura kalıyor

Eski bakan Erdoğan Bayraktar: Benim için kamuoyu vicdanında aklanmak önemli, içim rahat

AFAD'ın telefonlara gönderdiği hayati uyarı bildirimi sosyal medya medyanın gündeminde: "Savaş çıktı sandım"

BBP’li Kaya: Her türlü hırsızlığa, dönen dolaplara, kötü ekonomi yönetimine rağmen Cumhur İttifakı’ndayız, aklınızı başınıza alın AKP'liler!

Davutoğlu: İktidar vatandaşa 'Sen haline bak sen paryasın parya’ diyor

Akdeniz Üniversitesi ve KYK'dan öğrenci intiharlarına ilişkin açıklama: "Dosyalar savcılığa intikal etmiştir"

Dün sivillerin sığındığı kimya tesisi vurulmuştu; Ukrayna'nın Severodonetsk kentinde şiddetli çatışmalar

İtalya’da 7 kişinin öldüğü helikopter kazasından yeni görüntüler ortaya çıktı

Türkşeker yöneticisi: İşletme zararının sıfırlanabilmesi için şeker, maliyetinin üzerinde satılmalı
" />