Gündem

Bahçeli'den "hesaplaşma" çıkışı: Verilmeyecek bir hesabımız yok, sessiz kalışımız ülkücü katillerini unuttuğumuz anlamına gelmesin

MHP lideri isim vermeden daha önce partisinde yer almış kişilere de mesaj verdi: "Çürüklerin vakti saati geldiğinde ipliğini pazara çıkarmak, ne kadar ahlaksız olduklarını deşifre etmek davamıza vefa borcumuzdur"

04 Haziran 2024 10:43

T24 Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Hakkari Belediyesi'nde görevden alınan Mehmet Sıddık Akış'ı hedef alarak, "Türkiye’de terörist belediye başkanı, terörist milletvekili istemiyoruz" diyen Bahçeli, atanan kayyıma destek vererek İçişleri Bakanlığı'nı tebrik etti. Ankara'da öldürülen Sinan Ateş soruşturmasında partisiyle ilgili tartışmalara da ağır göndermeler yapan MHP lideri, "Maocu, Marksist-Leninist militanların kanlı eylemleri hem milletimizi hem de dava arkadaşlarımızı hedef almıştır. Hesaplaşacağız, ama helalleşmeyeceğiz. Bugüne kadar sessiz kalışımız Ülkücü katillerini unuttuğumuz anlamına asla gelmemelidir." ifadelerini kullandı. 

Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP ve Ülkü Ocakları'nı hedef alanlara 12 Eylül "hatırlatması" da yaparak, "MHP ve Ülkü Ocakları düşmanlığını güncelleme teşebbüsü aşağılık bir tertibin, alçak bir tezgahın, dış bağlantılı bir kumpasın varlığına işaret değilse acaba nedir? 12 Eylül öncesi yarım kalan mücadeleyi şayet tamamlamak için gün sayanlar varsa, sizden korkan sizin gibi olsun, yolundan dönen namert olsun, davasının onurunu savunmayan şerefinden mahrum olsun" dedi. 


Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Hakkari'ye atanan kayyım ve Sinan Ateş cinayetine ilişkin önemli mesajlar veren Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Seçilmiş bir belediye başkanı düşününüz, PKK-KCK terör yapılanmasının üst düzey yöneticisi olarak görev alsın. Sözde vergiler toplasın, terörist ve benzeri eylemleri organize ederek halka katılımlarını sağlamak amacıyla baskı yapsın, esnafı PKK Terör örgütü adına tehdit etsin. Hakkari Belediye Başkanı hamdolsun görevden uzaklaştırılarak gözaltına alınmış Hakkari Valimiz başkan vekili olarak görevlendirilmiştir. İçişleri Bakanlığı'mız hukuk sınırları dahilinde devreye girmiştir.

Bir teröristin 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmesi demokrasiye kastetmek hukuku işlevsiz hale sokmak niyetiyle arkasından dolanma devlet ile yöre halkını karşı karşıya getirmenin hazırlığını yapmaktır. Bir PKK'lının 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmesi, seçimlere katılması başlı başına bir skandaldır! Demokrasi ve özgürlük istismarıyla Türk ve Türkiye düşmanlığında söz kesen hainler bellidir. “Kayyıma karşıyız” sözleriyle, bölücü terör örgütüne açık veya gizli hizmet eden, destek veren kimlik ve kişilik yoksunları bellidir. Ama hepsinden daha belli ve daha bilinir olan da Türk devletinin ve Türk milletinin muktedir gücü, yılanın başını ezen demir yumruğudur. PKK’lı sözde Hakkâri Belediye Başkanı’nın kirli yakasından nasıl tutulmuşsa, inanıyorum ki, diğer kanun ve ahlak kaçkını sözde belediye başkanlarının ve milletvekillerinin de yakalarından öyle tutulacaktır. Türkiye muz cumhuriyeti, kabile devleti, işgal devleti değildir." 

Normalleşme açıklaması 

"Şimdi, gerçek emellerini maskeleyerek normalleşme ve yumuşama sözlerini tedavüle sokan DEM’lenmiş CHP’ye sormak isterim; bizim hangi konuda yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz? Bölünme ve ayrılmada mı? Bin yıllık kardeşliğimizi bozmadı mı? Nasıl bir uzlaşma ve normalleşme vasatını kafanızdan geçiriyorsunuz? Devletimizin nasıl parçalanacağını mı, vatan topraklarımızın nasıl taksim edileceğini mi? Yumuşayarak ve normalleşerek hangi karara varacaksınız? Şehitlerimize nasıl ihanet edeceğinize mi? Gazilerimizi bir kez daha nasıl yaralayacağınıza mı? Kahramanların hatıralarını nasıl ayaklar altına alacağınızı mı? Terörist Demirtaş ve DEM’e övgüler yağdıranlar, sorarım hepinize, maksadınız bunlardan hangisidir? Bize ne anlatmak istiyorsunuz? 

Gafletteydik, uyuyorduk, haberimiz olmamış mı diyeceksiniz? Görmedik, bilmedik, düşünmedik mi diyeceksiniz? Zalimler böyle buyurdu, ne yapalım, korktuk ve saklandık mı diyeceksiniz? Çaresiz kaldık, boynumuzu eğdik, tehditlere karşı süngü düşürdük mü diyeceksiniz? DEM’lenmiş CHP’den tutun da diğer muhalefet partileri söylesin de bilelim, bu kokuşmuşluğu nasıl telafi edecekler, neyi ve neleri ileri sürecekler? Böylesi bir karanlıkta ısrar ve inat devam ederse, böylesi bir felaketin figüranı olurlarsa, bunu tarihe nasıl anlatacaklar? Millete nasıl açıklayacaklar? MHP ve ülkücü gençlik Türkiye için bir felaket olacak kavganın tarafı olmayacaktır, demokratik ve meşru zeminlerde sonuna kadar mücadele edecektir." 

Sinan Ateş açıklaması: Karanlık senaryolar

Sahnelenen oyun karanlıktır, oyun uşakları kurnazdır, tehlike bölgesel ve küresel mahiyetlidir. Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları aleyhine tedavüle sokulan karanlık senaryolar artan dozajlarla ilerletilmektedir. Yargıya intikal etmiş bir cinayet davasında partimizin ve Ülkü Ocakları’nın suçlanması, hatta dahilde ve hariçte Ülkü Ocakları’na suç örgütü gölgesi düşürmek için kolları sıvayan ajan ve provokatörlerin sırtının sıvazlanması tesadüf değildir. Hepsini biliyoruz, hepsini takip ediyoruz, verilmeyecek bir hesabımızın olmadığını cümle alemle paylaşıyoruz. Ancak özellikle altını çizmek isterim ki, 55 yıllık mazimizin damıtılan şuuruyla, devleşmiş mücadele ruhuyla dostumuzu da, düşmanımızı da tefrik edecek karakter hamdolsun bizde vardır, tetiktedir, teyakkuzdadır ve buradadır."

Hesaplaşma çağrısı: Hodri meydan!

"Hesaplaşmaya hazırız, hesaplaşmadan kaçmayız, hesap soracak yüreğe ise sahip olduğumuzu hiç kimsenin yabana atmamasını bekliyor, aklından çıkarmamasını temenni ederiz. Başkaları için küçük, bizim için çok önemli bir ayrıntı da şudur: Hesaplaşacağız, ama helalleşmeyeceğiz. Bugüne kadar sessiz kalışımız Ülkücü katillerini unuttuğumuz anlamına asla gelmemelidir. Dün kanımızı dökenlerin bugün sözde mahkeme kurup Ülkücü müdafaasına tevessül etmeleri utanmazlığın sınır tanımadığına acıklı bir örnektir. Ülkücüyü, Ülkü Ocaklarıyla ayrıştırmanın, dahası terörle ilişkilendirmenin zillet ve kabus dolu düşünü kuranlar eninde sonunda mahcup ve mağlup olacaklardır. Bize hazırlanmış bir iddianameyle ilgili olmadık lafı edenler her şeyden önce ellerine ve vicdanlarına bulaşmış Ülkücü kanlarını temizleyecek edep ve onuru gösterebilmelidir. "

"Maocu, Marksist-Leninist militanların kanlı eylemleri hem milletimizi hem de dava arkadaşlarımızı hedef almıştır"

"Bizim hiç kimseden öğrenecek veya duyacak bir şeyimiz yoktur. İlk silahı çekenlerin, ilk mermiyi atanların, Türkiye’yi Marksist-Leninist uçuruma itmek için her ilkelliği tatbik edenlerin binlerce dava arkadaşımızın kanına girdiğini yaşayarak biliyoruz ve onlarla, onların izinden yürüyenlerle her seviyede hesaplaşmaya hazır olduğumuzu üstüne basa basa açıklıyoruz. Gazeteci-Yazar Merhum Metin Tokdemir’in, 1970’li yılların başında, kaleme aldığı “Solda ve Sağda Vuruşanlar” isimli kitabında anlatılan bir anekdot vardır ve şöyledir:

Bundan bir süre önce, henüz politikacıların Türkiye’deki bunalıma kendi aralarında çare aradıkları günlerde Cumhurbaşkanı Sunay ile CHP Genel Başkanı İnönü bir görüşme yaptılar. Sunay memlekette olup bitenleri anlattı. Bilhassa sol cephede cereyan eden olaylardan şikayet etti, Dev-Genç’ten bahsetti. Sağ hakkında fazla bir şey söylemedi. Onun üzerinde durmadı. Cumhurbaşkanı Dev-Genç deyince ve İnönü’nün hassas olduğu sağ tehlikeyi geçiştirince CHP Genel Başkanı, bir de Ülkü Ocakları var, dedi. Sunay onlar hakkındaki mütalaasını şöyle belirtti: "Canım onlar Komünizme karşı mücadele eden çocuklardır.” Merhum Toker, damadı olduğu İnönü’nün kısmen yanlış düşündüğünü yazmıştı. Boykot da, işgal de bir sözlerinin patenti İnönü’ye aittir ve bu açıklamayı takip eden yıllarda Maocu, Marksist-Leninist militanların kanlı eylemleri hem milletimizi hem de dava arkadaşlarımızı hedef almıştır. 1968 yılının Ocak ayında Paris’te patlak veren, 3 Mayıs 1968’de daha da şiddetlenen öğrenci olaylarının bize yansıması çok vahim düzeylerde yaşanmıştır. "

Bahçeli'den 12 Eylül çıkışı: Yolundan dönen namert olsun!

"Milliyetçi-Ülkücü Hareketi geçmişte haksız yere suçlayıp hunhar saldırılarla iradesinden, istikametinden, inancından ve davasından caydırmaya azmedenlerin, bugünkü siyasi ve ideolojik uzantılarının bir cinayet davası üzerinden MHP ve Ülkü Ocakları düşmanlığını güncelleme teşebbüsü aşağılık bir tertibin, alçak bir tezgahın, dış bağlantılı bir kumpasın varlığına işaret değilse acaba nedir? 12 Eylül öncesi yarım kalan mücadeleyi şayet tamamlamak için gün sayanlar varsa, ben de diyorum ki, sizden korkan sizin gibi olsun, yolundan dönen namert olsun, davasının onurunu savunmayan şerefinden mahrum olsun.

Hesaplaşma teklifimizi yineliyorum. Hatta hodri meydan diyorum. Hasbelkader bir ara partimizde yer alsa da, şimdilerde neyin hesabı, ne hesaplaşması diyerek ileri geri konuşan çürüklerin vakti saati geldiğinde ipliğini pazara çıkarmak, ne kadar ahlaksız olduklarını deşifre etmek davamıza vefa borcumuzdur. Kurdun boynuna tasma geçmez, geçerse itin boynuna geçer. Aramızda açık hesap olanlar sanmasınlar ki kapandı defterler, tek tek yazdık her birini bir sayfaya, günü geldiğinde iyi ya da kötü muhakkak ödenecek bedeller. Elbette dili başka kalbi başka; gecesi başka gündüzü bambaşka olan densiz ve dengesiz zihniyetlere benzemedik, benzeyemeyiz."

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.