Politika

Canan Kaftancıoğlu: Atatürk'le sorunu olanla bırakın siyaset yapmayı, dostluk dahi yapmam

26 Ocak 2021 00:10

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kendisinin Mustafa Kemal Atatürk ile bir sorunu olmadığını vurgulayarak “Atatürk ile sorunu olanla bırakın siyaset yapmayı, dostluk dahi yapmam." dedi. 

CHP’nin çizgisinin kaydığına dair eleştirilere ve Atatürk üzerinden başlatılan tartışmalara yanıt veren Kaftancıoğlu, kendisinin Atatürk ile bir sorunu olmadığını vurgulayarak “Atatürk ile sorunu olanla bırakın siyaset yapmayı, dostluk dahi yapmam. Ben Cumhuriyetin yetiştirdiği bir kız çocuğuyum” ifadelerini kullandı.

 

TIKLAYIN: İnce'nin partisine geçeceği iddia edilen CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi: Siyaset biter, Sayın Genel Başkanıma olan saygım bitmez

"Çelebi, Silivri'den sonra ilk ziyaretlerinden birini benim evime yapmıştı"

Halk TV'de Şirin Payzın'a konuşan ve Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon Balyoz kumpasları esnasında Silivri’de tutuklu kalırken kendisinin CHP PM üyesi olduğunu hatırlatan Kaftancıoğlu, “Mehmet Ali Çelebi serbest kalınca ilk ziyaretlerinden birini benim evime yapmıştı. Ben kendisinin benim Atatürk’le sorunum olduğunu düşündüğünü sanmıyorum. Eğer, öyle düşünüyor olsaydı bir dostluğumuz oluşmazdı. Bu cümlelerle ifade etmişse eğer, kendisiyle çelişir diye düşünürüm” ifadelerini kullandı.