Kültür-Sanat

Burhan Şeşen: Ragıp Ertuğrul, tiyatro emekçileri için gecesini gündüzüne katan bilgili, adil, zarif birisiydi

"Haklarını savunduğu, kendi sektöründeki tiyatrocular tarafından linçe uğramıştı"

Ragıp Ertuğrul

19 Ağustos 2022 11:48

Sanatçı Burhan Şeşen, yaşamını yitiren Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı, Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi Yürütücü Kurul Üyesi ve yönetmen Ragıp Ertuğrul'un ardından kaleme aldığı yazıda, "Ragıp Ertuğrul, tiyatro emekçileri için gecesini gündüzüne katan bilgili, adil, zarif birisiydi" düşüncesini dile getirdi.

Şeşen BirGün'de yayımlanan yazısında, "Geçtiğimiz hafta çok değerli bir tiyatro insanını kaybettik. Aslında mesleğini bir yana bırakalım çok değerli bir insanı kaybettik. Ragıp Ertuğrul artık aramızda değil. Tiyatroya yazar, yönetmen, eleştirmen, dramaturg olarak hizmet veren Ertuğrul çok genç denebilecek bir yaşta 52 yaşında terk etti bu diyarı. Ben kendisini pandemi döneminde tanıdım. Bizler nasıl müzisyenlere bir çıkış yolu aradıysak Ragıp Hoca da tiyatro emekçileri için gecesini gündüzüne katan son derece bilgili, adil, hakkaniyetli, çalışkan ve zarif birisiydi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile meslektaşlarının çıkarları için elini taşın altına koymuş ama pazarlık yaptığı, tartışmalara girdiği bakanlık bürokratları tarafından değil, haklarını savunduğu, kendi sektöründeki tiyatrocular tarafından linçe uğramıştı." ifadesini kullandı. 

Şeşen şunları kaydetti:

"İncelikli ve naif birisi olduğu için sektördeki bu hoyratça eleştirileri -hakaret daha doğru- kendi içinde ve sakince çözmeye çalışırken bu gerginliğe daha fazla dayanamayan vücudu zonayla başlayıp, çoklu organ yetmezliğine giden bir zaman diliminde yaklaşık 45 günlük bir süreçte bu değerli insanı bizlerden kopardı."

TIKLAYIN | Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Ragıp Ertuğrul hayatını kaybetti

Ragıp Ertuğrul'un T24'teki yazıları için tıklayın