Politika

Buldan'dan Akşener'e AKP görüşmesi yanıtı: Kumpanyanın ne olduğunu Susurluk’tan, 28 Şubat’tan bilir

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP-HDP görüşmesi için "Açılımcılar kumpanyası" demişti 

11 Kasım 2022 16:10

HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan, anayasa değişikliği teklifi ile ilgili AKP ziyaretinin ardından İyi Parti lideri Meral Akşener’in partilerine yaptığı "Açılımcılar kumpanyası" sözlerine yanıt verdi. Akşener’in HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi görev edindiğini ifade eden Buldan, “HDP’lilerin kumpanya bilmediğini cezaevlerinin HDP’lilerle dolu olduğunu göstererek ispat ederiz. Ancak onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk’tan, 28 Şubat’tan bilirler” dedi. 

AKP heyetinin anayasa değişikliği teklifi için TBMM'de HDP'yi ziyaret etmesine yönelik tartışmalar devam ediyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 9 Kasım’da partisinin grup toplantısında HDP'ye yönelik "HDP vekilleri genel başkanlarını tutukladığı belediyelerine kayyım atadığı için sabah akşam eleştirdikleri, AKP ile aynı masaya oturmaktan, zerre utanmadılar" dedi. Akşener, AKP-HDP görüşmesi için "Açılımcılar kumpanyası" demişti. 

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Ardahan’daki Akşener’e yanıt verdi. Buldan, şöyle konuştu: 

“Bir taraf daha var bizden korkan ve aynı zamanda bize saldırıyı hiçbir zaman gündeminden çıkarmayan. 6’lı masanın kadın başkanı var. O  6’lı masa içinde bulunan kadın başkan, her gün HDP’ye ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş. Kürt belki gün yüzü görür diye nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir kadın başkan var. Bu 6’lı masadaki kadın başkanın son grup toplantısında yapmış olduğu açıklamalar bir kez daha Kürt düşmanlığını açık açık göstermiştir. Kürt anasını görmesin diye gelen ağaları giden paşaları oldu. Biz bunu biliyoruz. Bize kumpanya kuruyor diye de iftira attılar. Oysa HDP’liler kumpanya bilmezler, HDP’lilerin kumpanya bilmediğini cezaevlerinin HDP’lilerle dolu olduğunu göstererek ispat ederiz. Ancak onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk’tan bilirler, onlar kumpanyanın ne demek olduğunu 28 Şubat’tan bilirler. Buradan ona vereceğimiz cevap şimdilik bununla sınırlı kalsın. Kürt düşmanlığı yaparak her gün birbiriyle yarışanlar şunu iyi bilsin ki; kaybedecekler.”

TIKLAYIN - Akşener: Erdoğan’a iktidarı müjdeleyen şey açılım süreci olsaydı, geçtim HDP’yi bugün PKK ile müttefik olurdu!