Spor

Benfica'da Kerem Aktürkoğlu fırtınası: Milli yıldız ilk yarıda hat-trick yaptı!

27 Ekim 2024 22:04

T24 Spor

Benfica, Portekiz Premier Ligi'nin 9'uncu haftasında Rio Ave ile kozlarını paylaştı. Benfica'da milli futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü maça ilk 11'de başladı. Rio Ave'de ise Demir Ege Tıknaz ilk 11'de yer aldı.

Benfica'nın Galatasaray'dan kadrosuna dahil ettiği Kerem Aktürkoğlu, Rio Ave karşılaşmasında takımını sırtlayan isim oldu.

İlk 11'de başlayan Kerem Aktürkoğlu, 12. dakikada sahneye çıktı. Aursnes'in sağ kanattan rotasında Miszta'dan dönen topu Kerem Aktürkoğlu önünde buldu. Rakibinden dönerek sıyrılan Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşunda top ağlarla buluştu.

16. dakikada milli yıldız Kerem Aktürkoğlu bir kez daha sahneye çıktı. Angel Di Maria'nın ortasında Kerem Aktürkoğlu, kalesinden açılan kaleciyi fark ettikten sonra kaleye sırtını dönükken kafa vuruşunu yaptı. Bu golle birlikte Benfica, Rio Ave karşısında farkı ikiye çıkardı.

45+2. dakikada Di Maria'nın içeriye çevirmek istediği top savunmadan sekti ve Kerem Aktürkoğlu'nun önünde kaldı. Milli futbolcunun sağ çaprazdan yerden yaptığı vuruşta top yine ağlarla buluştu.

Kerem Aktürkoğlu, Rio Ave karşılaşmasında ilk yarı sona ermeden hat-trick yapma başarısı gösterdi.

Kerem'den nefes kesen performans

Benfica'nın Galatasaray'dan kadrosuna dahil ettiği Kerem Aktürkoğlu, Portekiz temsilcisinde forma şansı bulduğu 7'nci maçta 10'uncu kez gol katkısı verdi.

Kerem Aktürkoğlu, Benfica'da forma giydiği tüm maçlarda skor katkısında bulundu. 26 yaşındaki kanat oyuncusu, bu karşılaşmalarda 8 gol attı ve 2 asist üretti.

TIKLAYIN - Spor yazarları, Fenerbahçe-Man. United maçını yorumladı: Hangi takımı çalıştırdığının farkına vardı

TIKLAYIN - Spor yazarları, Beşiktaş'ın Lyon galibiyetini yorumladı: Ersin’i ıslıklayanlar utandı mı!

TIKLAYIN - Okan Buruk, sistem kararını verdi; derbiye çift forvet ve 3'lü savunmayla mı çıkacak?

TIKLAYIN - Jose Mourinho'dan basına tepki: Bugün çok iyi olmamızdan Türk basını mutlu değildir

TIKLAYIN - UEFA Avrupa Ligi'nde 3. hafta maçları tamamlandı: İşte gecenin sonuçları ve puan durumu