Spor

Jose Mourinho'dan basına tepki: Bugün çok iyi olmamızdan Türk basını mutlu değildir

25 Ekim 2024 00:31

T24 Spor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında İngiliz ekibi Manchester United'ı konuk etti. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1 berabere bitti.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.

Mourinho'nun ifadeleri şöyle:

"Bizden daha üst seviyede bir takıma karşı oynadık. Premier Lig'de daha fazla kalite, yoğunluk, tempo ve her şey var. Çocuklarım harika bir maç oynadı. Maçı sağ bekte oynayan bir stoper ve sol bekte oynayan bir sağ bekle bitirdik. Çılgınca bir yapboz yapmak zorunda kaldık ama performansımız olağanüstüydü ve oyuncularımdan daha fazlasını isteyemezdim."

"Normal şartlarda Manchester United'dan 1 puan almak iyidir"

"Kırmızı kartla ilgili söyleyebileceğim tek şey Avrupa'da oynamayan bir takıma gideceğim herhalde. Takımım 1. dakikadan itibaren harika bir performans sergiledi. Daha iyi olan taraf bizdik. Onana harika kurtarışlar yaptı. Kaleyi bulan 1 şutları vardı ilk yarıda. United kısmında bir şeyler oldu, ne olduğunu söyleyemem ama Bright'ı kaybettik. UEFA listesinde bazı oyuncuları dışarıda bırakmak zorunda kalmıştık. Bu şartlar altında harika bir oyun oynadık. Normal şartlarda Manchester United'dan 1 puan almak iyidir ama bu şartlar altında 2 puan kaybettik."

"Sahada kaldığı sürede çok iyi iş çıkardı"

"Kramp... Bright 3 hafta sakatlandı. Milli takıma gitti ama orada ilginç şeyler yaşadı. Libya'da başlarına ilginç şeyler geldi. Kendisini oynattık, sahada kaldığı sürede çok iyi iş çıkardı ama yaşadığı şey sakatlık değildi."

"United gol atabileceklerini bildiğimiz şekilde bir gol attı"

"Olağaüstü bir performans sergiledik. United gol atabileceklerini bildiğimiz şekilde bir gol attı. Kanat oyuncularının hızı ve merkez oyuncularının bindirmeleriyle gol atabileceklerini zaten biliyorduk. Onana iki inanılmaz kurtarış yaptı. Kalecim o ana kadar kurtarış yapmamıştı ama Onana 10 saniye içinde iki imkansız kurtarış yaptı. Sonucu belirleyen Onana oldu. Yirmi kurtarış yapmadı ama inanılmaz iki kurtarış yaptı."

"Bugün çok iyi olmamızdan Türk basını mutlu değildir"

"Fenerbahçe rakip sahada goller aradı, çaba sarf etti. Birkaç gün önce öne geçtiği maçta mahkum oynamıştı. 3-4 gün içinde ne değişti?"

"Samsunspor maçında 2-1 öne geçtikten sonra pozisyonlar üretiyorduk, çok net pozisyonlar kaçırdık. Szymanski, En-Nesyri, Mert Müldür vardı. 5 dakikayı 10 kişi oynadık. Bu da maçın gidişatını, duygusunu değiştirdi. 1 kişi eksik oynayınca geride kaldık, sonrasında da geride kalmaya devam ettik. Son dakikada yediğimiz golü bu ligde sadece Fenerbahçe yer. Başka takım olsa o gol iptal edilirdi. Bu soruyu neden sordunuz? Bugün çok iyi olmamızdan Türk basını mutlu değildir ancak ben çok mutluyum. Manchester United gibi bir rakibe karşı 2 puan kaybetme hissiyatı iyidir. Demek ki iyi oynamışızdır. Süper Lig'de United'dan daha alt seviye oynayan takımlara karşı böyle oynarsak her maçı kazanırız."

"O kurtarışları yapacak kaleci Türkiye'de yok"

"Umuyoruz, bizler bunun için çalışıyoruz. Avrupa Ligi'ndeki 3 maçta gayet iyi performanslar sergiledik. Böyle oynamak istiyoruz. Türkiye Ligi'ndeki rakiplerden daha iyi bir rakibe karşı oynadık. Doğru yoldayız. Bunun daha iyisini yapabiliriz. Onana'nın yaptığı kurtarışları Türkiye'de yapacak kaleci yok. Garnacho, Rashford'ın hızındaki kanatları Türkiye'de göremiyorum. Bugünkü oyunumuzu bir baz olarak kullanmalıyız. Pazar günü ligde bir maçımız daha var. Galibiyetlerle devam etmek istiyoruz."

"Oyuncularım tebriği hak etti!"

"Onana iki harika kurtarış yaptı. Maç içindeki en iyi dönemimizdi. Önemli anlardı. Bizim kalecimiz maç içinde önemli bir şey yapmadı, yapmasına gerek kalmadı. Sonuçtan mutlu değilim. Takımımın oyunundan mutluyum. İngiliz basınını tanıyorum; 'Manchester United iyi oynamadı, şutu yoktu' diyecekler. Ancak neden? Çünkü rakibi çok iyiydi! Oyuncularım tebriği hak etti!"

"Penaltı hakkında bir şey düşünmüyorum"

"Penaltı hakkında bir şey düşünmüyorum, hiçbir şey düşünmüyorum."

"Bireysel performans değil, takım performansı konuşmak istiyorum"

"Bireysel performans değil, takım performansı konuşmak istiyorum. Takım çok çok iyi oynadı. En-Nesyri de bunun bir parçasıydı. 2 gol atmalıydı, o fırsatı yakaladı. En-Nesyri geliyor. Cenk Tosun için üzgünüm. Kendisi gerçekten harika çalışıyor. Ona hak ettiği dakikaları veremiyorum. Dzeko'yu, En-Nesyri'yi oynatıyorum ama Cenk'i oynatamıyorum. Bu durum için üzgünüm. Onun gibi çok iyi çalışan ancak forma şansı veremediğim için oyuncular için üzülüyorum ama muhakkak zamanı gelecek."

"Bir Bruno değil ama tekniği var"

"Mazraoui ile ilgili durum sizin için büyük bir sürpriz olabilir. Bizim için değil. Amrabat 10 numarada oynayabileceğini söyledi. Bir Bruno değil ama tekniği var. Oldukça iyiydiler. Maçın son bölümünde pragmatik davrandılar, risk almadılar."

"Bizim gibi zor bir takıma karşı oynadılar"

"Sizlerin ne düşündüğünü tahmin edebiliyorum. Onların 2 puanı vardı 3 oldu. Bunlar için almış oldukları 1 puan pozitif, tıpkı Porto maçında olduğu gibi. Bizim gibi zor bir takıma karşı oynadılar. Onların ne yaptığını doğru tahmin ettim. Zirkzee oynadı, ardından Höjlund oyuna girdi. Hatlar arasına Zirkzee geldiğinde baskı yapıp yapmadığımıza baktılar. Baskı yapmazsak hatlar arasında 1 ekstra oyuncuları oluyordu. Yaparsak Rashford ve Garnacho için diyagonal koşu alanı yaratıyorlardı. Stratejik açıdan iyi."

"Bu nedenle dünyanın en iyi hakemi"

"Hakem bana inanılmaz bir şey söyledi. Aynı anda hem ceza sahası içindeki pozisyonu hem de benim kenardaki hareketlerimi izliyormuş. Onu tebrik ediyorum. Bu inanılmaz bir şey. 360 derece görebiliyor. Bir gözü penaltı pozisyonunda bir gözü bendeymiş. Bana böyle anlattı. Bana yaptığı açıklama buydu. Bu nedenle dünyanın en iyi hakemi. Penaltı pozisyonunu izledim. Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum."

TIKLAYIN - Spor yazarları, Galatasaray'ın Elfsborg galibiyetini yorumladı: "İlk yarı cennet, ikinci yarı cehennem gibi!"

TIKLAYIN - Cristian Medina'dan Fenerbahçe resti!

TIKLAYIN - Süper Lig'de 10. hafta heyecanı; işte maç programı

TIKLAYIN - Fenerbahçe'de Oosterwolde yerine De Cuyper

TIKLAYIN - Fenerbahçe'de sol bek için Mert Müldür kararı